Jocs d'escapada virtuals i de proximitat

19/05/2020 - 08:52

Joc. Divendres 29, cerca barrils de petroli amagats en passadissos secrets de Sants-Montjuïc. Del 22 al 31 de maig, cerca els accents diacrítics perduts per llocs emblemàtics de Barcelona.

El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc i enguany tens l'oportunitat de celebrar-ho participant virtualment en dos jocs d'escapada que et serviran per conèixer els accents diacrítics del català, llocs emblemàtics de Barcelona i diverses entitats i equipaments de Sants-Montjuïc. Anem per parts, que això en una 'escape room' és molt important...

L’Escape Barril consisteix a trobar els barrils d’un petroli molt especial que va quedar amagat en uns passadissos soterranis secrets per tot Sants-Montjuïc. El joc es desenvoluparà divendres 29 de maig de 17 a 21 hores i per participar-hi només cal tenir Instagram. La recerca s’iniciarà al compte de l’Esbart Ciutat Comtal i, si et perds, sempre pots anar demanant pistes a La Marina Viva. Els tres jugadors o jugadores més ràpides guanyaran un fantàstic regal.

Amb l’objectiu de fomentar la participació veïnal, aquest joc vol crear xarxa i vincles entre els diferents barris del districte. A través de la investigació, els participants haureu de superar diferents proves enllaçades entre els comptes d’Instagram dels equipaments i entitats que ho organitzen (La Marina Viva, Sants 3 Ràdio i la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs) i hi col·laboren (Punt Multimèdia FAB, Espai Jove La Bàscula, Espai d’Adolescents La Clau, Espai Química Joves, Esbart Ciutat Comtal i Comissió de Festes de Badal, Parcerisa i Quetzal).

L’objectiu del joc Els diacrítics han volat és ajudar el Dr. Dídac Crític, que ha perdut la seva proposta per a l’Institut d’Estudis Catalans de mantenir només 15 accents diacrítics. Els fulls en què els tenia apuntats han volat un dia de molt de vent i han quedat disseminats per espais emblemàtics de la ciutat. Ara no recorda quins diacrítics proposava mantenir i necessita trobar-los. La cerca dels diacrítics perduts et portarà a recórrer virtualment aquests llocs de Barcelona.

Del 22 al 31 de maig, es publicaran a les xarxes socials del CNL de Barcelona [Twitter, Instagram i Facebook] les indicacions per entrar a participar en Els diacrítics han volat, emmarcat dins del programa I tu, jugues en català? del Consorci per a la Normalització Lingüística, que té com a objectiu fomentar l’ús del català a través del joc.

Si finalment t’aficiones als jocs d’escapada, en trobaràs molts més a internet, per jugar a través de videoconferència amb els teus amics, mentre us endinseu en la història, supereu proves i resoleu enigmes… sense sortir físicament de l’habitació. Al recull de propostes culturals en línia del Centre Cívic Casa del Rellotge trobaràs els links a algunes de les millors escape rooms virtuals.