El curs escolar comença amb el nou institut-escola a Hostafrancs

10/09/2019 - 20:03

Educació. L'Institut Escola Arts se suma a l'oferta educativa pública a Sants-Montjuïc, mentre continua la construcció de la nova escola bressol al carrer de Roger.

Aquest dijous a Sants-Montjuïc comença el curs per a 14.579 alumnes, des de P3 fins a l'ESO, en centres sostinguts amb fons públics (179 alumnes més que l'any passat). També comença el curs per a 869 infants amb plaça en alguna de les 11 escoles bressol municipals del districte. La gran novetat d'enguany en aquests barris és l'arrencada de l'Institut Escola Arts, ubicat a l'edifici de l'antiga Escola Sant Vicenç de Paul, que ha estat rehabilitat al llarg de l'estiu. També, en ensenyaments postobligatoris, la posada en marxa de l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) a Can Batlló.

El curs escolar 2019-2020 comença aquest dijous a Sants-Montjuïc amb 65 alumnes més d’educació infantil, 130 més a primària i 17 menys a l’educació secundària obligatòria (ESO). En total, són 3.338 d’educació infantil, 6.645 de primària i 4.596 d’ESO. Sant Andreu (+457), Sant Martí (+431) i Gràcia (+237) són els districtes que més alumnat guanyen, seguits de Sants-Montjuïc amb 179 alumnes més de 3 a 16 anys en centres sostinguts amb fons públics.

Al districte, la principal novetat d’aquest curs és l’arrencada de l’Institut Escola Arts, amb dos grups de P3 —un de l’Escola Miquel Bleach i un de nova creació— i dos grups de primer d’ESO. El nou centre s’ubica a les instal·lacions de l’antiga Escola Sant Vicenç de Paül, a Hostafrancs, que han estat rehabilitades al llarg de l’estiu amb una inversió d’uns 400.000 euros. El nou institut-escola acollirà gradualment durant els propers cursos tot l’alumnat de l’Escola Miquel Bleach i de l’Institut Joan Corominas. El Departament d’Educació de la Generalitat va presentar les dades del nou curs escolar la setmana passada en una roda de premsa al nou Institut Escola Arts.

Les escoles bressol gestionades per l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) també arrenquen el curs aquest dijous. La xarxa compta amb 11 centres als barris de Sants-Montjuïc, que enguany acolliran 84 infants d’entre quatre mesos i un any, 346 infants d’un o dos anys i 439 de dos a tres anys. L’oferta de places ha cobert vora el 52% de les 850 sol·licituds de matriculació presentades per les famílies (al conjunt de Barcelona aquest percentatge és del 56%).

A l’etapa dels ensenyaments postobligatoris, la novetat d’aquest curs a Sants-Montjuïc és l’arribada a Can Batlló de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV). El centre imparteix diversos cicles formatius del sector de l’audiovisual i ha començat el curs al Bloc 7 de l’antic recinte industrial, totalment rehabilitat durant els darrers anys.