Premi a la rehabilitació de la nau de Can Batlló que acull l'EMAV

11/12/2019 - 14:26

Arquitectura. L’Escola de Mitjans Audiovisuals ha rebut el premi Bonaplata a la rehabilitació del patrimoni industrial que concedeix l'associació AMCTAIC.

L’Escola de Mitjans Audiovisuals ha rebut el premi Bonaplata a la rehabilitació del patrimoni industrial que concedeix l'associació Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), en la categoria de béns immobles. La nova EMAV, a l’antic Bloc 7 del recinte industrial de Can Batlló, ha entrat en funcionament aquest curs en un espai de 5.500 m2 i després d’una inversió municipal de 12.900.000 euros.

El premi reconeix la tasca de tot l’equip tècnic implicat en la recuperació de l’antic Bloc 7 de Can Batlló, especialment de l’arquitecte municipal Josep Maria Julià i Capdevila. El seu projecte ha volgut preservar i emfatitzar els trets característics de l’arquitectura industrial, mantenint-ne valors històrics i arquitectònics i potenciant els elements originals de la façana.

L’EMAV és un centre educatiu municipal dedicat a cicles formatius en audiovisuals nascut el 1970 i gestionat pel Consorci d’Educació de Barcelona. Aquest curs 2019-2020 s’ha traslladat a l’antic Bloc 7 de Can Batlló, objecte de la rehabilitació premiada, que s’erigeix així en un equipament de ciutat i per a usos veïnals al barri de la Bordeta. La rehabilitació, de 5.500 metres quadrats, dota l’EMAV d’una capacitat per a 600 alumnes.

El projecte incloïa també la recuperació de la cantina de l’antiga fàbrica, que entrarà en funcionament a principis del 2020 gestionada per l’Associació Veïnal Can Batlló després de guanyar un concurs públic.