Veïnat i comerç, satisfets per l'Obrim Carrers

20/03/2021 - 10:59

Mobilitat | Comerç. El 75% dels veïns i veïnes, i el 88% dels comerciants, valora positivament la pacificació de trànsit de l’eix Sants – Creu Coberta els caps de setmana.

El 75% dels veïns i veïnes, i el 88% dels comerciants, valora positivament la pacificació de trànsit de l'eix Sants – Creu Coberta els caps de setmana. L'estudi qualitatiu per valorar l'acceptació d'Obrim Carrers en aquest carrer es basa en enquestes a peu de carrer i telemàtiques dutes a terme a finals de l'any passat, entre el 16 i el 23 de desembre, abans de les restriccions per la pandèmia de covid-19 en els comerços els caps de setmana. En total, s'ha copsat l'opinió de 535 persones i 93 comerços.

Segons aquesta enquesta, el comerç de proximitat ha sortit beneficiat de l’Obrim Carrers. Així ho creuen el 81% dels comerciants, que, en la seva majoria (65%), han notat l’impacte positiu de la pacificació. El veïnat també hi està d’acord i el 36% dels veïns i veïnes asseguren que compren més al barri els caps de setmana d’ençà de l’inici de la iniciativa.

L’estudi qualitatiu també mostra els canvis d’hàbits en la mobilitat: el 61% dels veïns i veïnes camina més, un 26% es desplaça més en bicicleta o amb vehicles de mobilitat personal i un 26% utilitza menys el cotxe.

La prohibició de circulació a vehicles motoritzats i el canvi d’hàbits tenen un efecte directe en aspectes com la qualitat ambiental, la seguretat vial o l’ús ciutadà de l’espai públic. Fins a un 78% de les persones que han participat en l’estudi consideren que la qualitat ambiental millora cada cap de setmana, i un 77% perceben una millora en l’ús de l’espai públic per part dels veïns i veïnes.