Fem Hostafrancs que és festa major!

13/09/2018 - 20:45

FM Hostafrancs. Del 28 de setembre al 7 d'octubre, Hostafrancs està de festa major. Enguany la festa estrena gots reutilitzables i el barri, un nou Espai per a Adolescents. El cartell és obra del dibuixant David "Agrio".

El barri d'Hostafrancs està de festa major. El 28 de setembre, l'encarregada de fer el pregó és Maria del Carme Perramon i Rosell, comerciant del Mercat d'Hostafrancs i veïna del barri. El primer cap de setmana concentra les activitats esportives, les actuacions de dansa, cant coral, cinema al Zumzeig i el tradicional ball de rams, seguit del sopar de germanor. Després ve tota una setmana plena d'activitats i divendres 5 el barri estrena un nou Espai per a Adolescents al carrer de Leiva, 67-71. El segon cap de setmana és el de la XIII Fira Medieval a Creu Coberta, el XXI Firajoc, la Rutapp Hostafrancs, la Tapa Solidària i el 'mapping' elaborat per nens i nenes. El cartell de la festa major d'enguany és del dibuixant David "Agrio".

La Companyia juvenil de ballet clàssic, resident al Casinet d’Hostafrancs, ha obert l’acte de presentació de la Festa Major posant en moviment alguns dels personatges que després s’ha vist que apareixen al cartell de la Festa Major d’enguany.

El cartell és obra de David Mar Alonso, barceloní de 32 anys que es dedica al còmic i la il·lustració des que va sortir de l’Escola Joso. Ell ha estat el guanyador del 16è Concurs de Cartells de la Festa Major d’Hostafrancs. Avui ha felicitat els hostafranquins i hostafranquines per tenir un teixit social tan ric i els ha desitjat una festa major lliure de qualsevol agressió masclista. Al cartell, ha volgut reflectir la varietat d’activitats i de gent de totes les generacions que hi participa. Abans d’Hostafrancs, també havia dibuixat els cartells guanyadors de les festes majors de Sants (l’any passat), les Corts, Horta i el seu barri: el Carmel. En aquest web trobareu més mostres de la prolífica obra d’en David Mar, que signa els seus dibuixos com a Agrio.

No ha estat l’únic dibuixant avui a la sala: el públic hi ha pogut veure en directe per les pantalles com la dissenyadora Mònica Planas anava copsant el que veia en forma de dibuix i aquarel·la. Ella té una malaltia neurovascular i el seu projecte, Hakuna BCN, és solidari amb l’Institut Guttmann, perquè hi dona un euro per cada il·lustració que ven. Les seves il·lustracions d’objectes i situacions quotidianes expressen l’essència que tots portem a dintre i la importància de saber apreciar cada moment.

La festa suma innovació i tradició

Enguany la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH), que aplega tots els col·lectius participants a la Festa Major, fa 30 anys. La festa manté alguns dels seus actes més tradicionals, com el ball de rams o la fira de magranes, però també incorporacions dels darrers anys, com la Rutapp o la projecció d’un mapping elaborat per nens i nenes del barri. A més, enguany el cinema Zumzeig torna a participar a la festa amb una projecció gratuïta i un vermut musical.

La novetat d’enguany és el got reutilitzable i retornable de la Festa Major, que es podrà adquirir en qualsevol dels actes o barres per continuar fent-lo servir durant totes les festes o bé retornar-lo i recuperar l’euro invertit.

El Districte de Sants-Montjuïc, amb seu a Hostafrancs, fa portes obertes amb visites guiades dissabte 29 al matí i divendres següent, el 5 d’octubre, presenta al barri el nou Espai per a Adolescents del carrer de Leiva, 67-71 amb visites, música, showcooking i recollida de propostes per posar-li nom. Les fotos de la jornada que es pengin a Instagram amb les etiquetes #espaileiva #adolescentshostafrancs entraran en el sorteig d’un premi.

Però tota la Festa Major d’Hostafrancs és el tema d’un altre concurs fotogràfic. Hi ha dos premis i hi participaran totes les imatges que es pengin a Instagram amb l’etiqueta #FMHostafrancs18 entre el 28 de setembre i el 7 d’octubre.