Fes l’hivern més curt als centres cívics

03/12/2019 - 09:01

Tallers. Apunta’t a algun dels més de 440 tallers d'hivern dels centres cívics i equipaments del districte. La majoria comencen el 13 de gener (al Poble-sec, la darrera setmana de gener).

Obertes les inscripcions als tallers i itineraris culturals que els centres cívics i equipaments del districte ofereixen durant el primer trimestre de 2020. Si vols ballar dancehall, fer irresistible la teva salsa romesco, esbrinar tècniques per treballar en línia, millorar la teva tècnica fotogràfica, conèixer els escenaris musicals de la Barcelona underground o redactar la teva història familiar no perdis l’oportunitat i fes-ho als centres cívics i equipaments de Sants-Montjuïc. I si no en tens prou, no et preocupis! També pots fer itineraris culturals de traca a espais com el Museu Nacional d’Art Contemporani (MNAC), el Museu Egipci, la Fàbrica del Sol, el Cementiri de Montjuïc o la Sala Apolo.

Al Poble-sec les inscripcions van començar el 9 de desembre, però no es tancaran fins que no comencin els tallers, la darrera setmana de gener. Al Centre Cívic El Sortidor i al Centre Cultural Albareda trobareu fins a 70 tallers de temàtiques variades com la serigrafia, el teatre social, el feminisme o la descoberta dels escenaris musicals de la Barcelona underground sense oblidar els tallers gastronòmics del Cicle A Taula. Als tallers gastronòmics d’hivern del Sortidor podreu aprendre els secrets del romesco, dels caragols i de la bona cocció de la carn i a la vegada aprendre a cuinar receptes vegetarianes d’alta muntanya. Per si no fos poc, els dos centres programen conjuntament fins a 12 itineraris culturals a equipaments del districte com la Sala Apolo, el Museu Etnològic, el Castell i el Cementiri de Montjuïc.

Al Centre Cívic Font de la Guatlla les inscripcions dels 67 tallers en oferta van començar el 16 de desembre. Al centre del carrer Rabí Rubèn hi trobareu tallers nous per a tots els gustos: ioga per a la gent gran, nooty dance pels joves, tecnologia creativa pels infants i cursos d’origami, d’escriptura familiar i iniciació al xinès per a totes les edats. A banda, també s’ofereixen fins a 4 visites guiades al Liceu, el Museu de la Xocolata o el MNAC.

Al Centre Cívic Cotxeres-Casinet, l’oferta arriba als 188 cursos d’àmbits com la cuina dels arrossos i de les quiches, la dansa contemporània, el hip-hop, l’arqueologia o l’astronomia. A més, hi ha la possibilitat d’apuntar-se a dues visites al Jardí Botànic, el MNAC i una ruta per conèixer edificis singulars de diferents barris de la ciutat. Pel que fa al Punt Multimèdia de la Casa del Mig, aquest trimestre hi haurà 27 tallers amb novetats com el curs d’introducció a les criptomònades i els tallers de disseny de vinils i de maquetes arquitectòniques.

A la Marina, les inscripcions van començar al Centre Cívic la Cadena i al Centre Cívic Casa del Rellotge el 9 de desembre, mentre que al Punt Multimèdia de la Marina es van obrir el 16 de desembre. Per la seva banda a l’Espai Jove la Bàscula, les noves inscripcions van començar el 23 de desembre. Per últim, el Casal de Barri de la Vinya ha obert les inscripcions a principis de gener. A nivell d’oferta, trobareu més de 90 tallers i cinc itineraris diferents. Entre les novetats del trimestre, destaquen els tallers per a joves del servei Aquí T’Escoltem (ATE) a la Bàscula, els cursos de fotografia a la Casa del Rellotge, de dance hall a la Cadena i de Robòtica per a persones adultes al Punt Multimèdia de la Marina. I a nivell d’itineraris, els centres cívics Casa del Rellotge i la Cadena ofereixen conjuntament una visita guiada al Museu Egipci i a la Fàbrica del Sol i una ruta guiada pels espais de la Barcelona rebel.

Per a més informació sobre el procés d’inscripció i sobre els cursos consulteu, les pàgines web dels centres cívics i dels equipaments esmentats.