A la Bordeta és festa major!

03/09/2019 - 14:59

FM Bordeta. El pregó del periodista Òscar Dalmau i la cercavila amb els Gegants de Sant Medir porten la festa als carrers i places, del 4 al 8 de setembre.

La Bordeta agafa el relleu de Sants i viu aquesta setmana la seva pròpia Festa Major, enguany amb un pregó unitari a càrrec del presentador i periodista bordetenc Òscar Dalmau. Tot seguit, una cercavila porta la festa als carrers i places amb la participació dels Gegants de Sant Medir, que tornen a ballar després d'anys sense fer-ho. Al barri són dies de balls, concerts, dinars i sopars populars, correfoc, jocs per a la canalla... Diumenge hi ha una gimcana per tots els carrers en festa i dissabte següent (14/09), la mostra d'entitats, gastronomia i balls de La Bordeta en Dansa.

Dijous 5 a les 19 h al balcó de l’església de Sant Medir, el pregó d’Òscar Dalmau ve precedit de l’actuació del grup de teatre d’En temps del Sr. Muñoz (Can Batlló) i inclou l’homenatge a Jordi Bonet, l’arquitecte que va dissenyar Sant Medir entre 1955 i 1964. Durant tota la setmana a la Sala Nova (17-20 h) es pot visitar l’exposició amb els plànols, primers dibuixos, fotografies i documents de la creació de Sant Medir. Després del pregó, una cercavila amb els Tabalers de Sants i els Gegants de Sant Medir recorrerà tots els carrers en festes: Jocs Florals de baix, la plaça del Fènix, la de Súria, la rambla de Badal i els carrers de Parcerisa i Quetzal, a més del recinte de Can Batlló.

Fins diumenge, en tots aquests carrers trobareu fins a quatre fideuàs populars, sopars de germanor, concerts de tots els estils (des de punk fins a havaneres, sense oblidar el rock, la rumba ni el blues), tallers infantils de cuina o d’esports, animació per a la mainada, fira, castells, correfoc i teatre. Diumenge podeu recórrer els carrers de la Festa Major tot participant en la Gimcana de la Bordeta, amb proves divertides que també posaran a prova els vostres coneixements sobre el barri (inici a les 11 h a la plaça del Fènix).

La festa als carrers acaba diumenge 8 a la nit, però dissabte següent té lloc La Bordeta en Dansa, de 17.30 a 22 h a la plaça de Celestina Vigneaux, que clou definitivament la Festa Major de la Bordeta. El programa de la tarda inclou 13 actuacions de dansa de tots els estils, una mostra gastronòmica i d’entitats del barri, i tallers de maquillatge i de sardanes. A més, allà s’exposaran totes les obres presentades al 3r Concurs de Cartells de la FM Bordeta.