La Festa Major de la Bordeta ja té imatge i pregoner

01/07/2019 - 15:25

#FMBordeta. El cartell és obra de la dissenyadora i veïna Patrícia Gallego i el pregoner serà el periodista bordetenc Òscar Dalmau.

Patrícia Gallego, dissenyadora i veïna de Sants, ha guanyat el tercer concurs de cartells de la Festa Major de la Bordeta amb una il·lustració d'estil naïf que transmet el "bon rotllo" de les festes majors de barri de tota la vida. S'hi havien presentat 18 propostes. Dissabte a la plaça del Fènix també es van anunciar algunes de les novetats de la festa que tindrà lloc del 4 al 8 de setembre, com ara un pregó unitari que pronunciarà el periodista bordetenc Òscar Dalmau des del balcó de Sant Medir.

La Festa Major de la Bordeta es va presentar dissabte en el marc d’una ballada de swing a la plaça del Fènix, que és justament el que ha inspirat la dissenyadora Patrícia Gallego a l’hora de dibuixar el seu record de la Festa Major de la Bordeta de l’any passat. Al cartell es pot veure la font de la plaça del Fènix, els bancs i les casetes baixes que la caracteritzen, a més de persones de diferents edats, gèneres i orientacions sexuals ballant plegades.

Patrícia Gallego va néixer fa 30 anys a Cerdanyola del Vallès, però fa un any i escaig que viu al carrer de Sagunt, entre Sants i la Bordeta. Es dedica al disseny gràfic i a la formació, i gaudeix molt quan té encàrrecs d’il·lustració. També quan surt a passar-s’ho bé per les festes majors, perquè assegura que necessita viure l’ambient de barri que ha trobat a Sants i la Bordeta.

Les comissions de festes de la Bordeta van aprofitar l’acte de dissabte per anunciar que enguany la Festa Major tindrà un pregó unitari, el 5 de setembre, del periodista Òscar Dalmau. Al balcó de Sant Medir l’acompanyarà Jordi Bonet, l’arquitecte que va fer aquesta església i que durant dècades va dirigir les obres de la Sagrada Família. Altres activitats unitàries de la Festa Major de la Bordeta seran el cercavila amb els Gegants de Sant Medir i una gimcana familiar diumenge al matí. Dissabte següent, La Bordeta en Dansa tornarà a tancar la Festa Major i allà s’exposaran els 18 cartells presentats a aquest concurs.