Per molts Sants, sempre!

09/08/2019 - 12:18

FM Sants. Del 24 d'agost a l'1 de setembre, Sants està de Festa Major amb 13 carrers guarnits, el pregó de Toni Rovira, rutes culturals i activitats esportives, concerts per a tots els gustos...

Enguany la Festa Major de Sants comença dissabte 24 d'agost, dia de Sant Bartomeu, i s'allarga fins diumenge 1 de setembre. Nou dies de festa als 13 carrers guarnits per a l'ocasió per unes comissions de festes que fa mesos que hi treballen. Cinc d'elles celebren entre el cinquè i el 35è aniversari. El pregoner d'aquesta Festa Major és el presentador de televisió Toni Rovira. La nit de concerts a l'Espanya Industrial hi tocaran Hello Lilliput i Hotel Cochambre. No et quedis a casa ni de vacances: vine a la Festa Major de Sants!

Per començar, dissabte 24 a les 10 h tenen lloc les tradicionals ofrenes florals al patró Sant Bartomeu, que es fan a l’església de Santa Maria i al Mercat de Sants (on dimarts hi haurà l’aperitiu mariner). La festa arrenca definitivament dissabte a les 19 h al Parc de l’Espanya Industrial amb els balls i lluïments de les colles de cultura popular (gegants, tabalers, castells, banda i majorets, i artistes de l’espectacle Expressions del món) i el pregó de Toni Rovira des del balcó de la Casa del Mig. A la nit, el ball i la bona música ja s’estenen per tots els carrers de la festa.

Dilluns a la tarda al Parc de l’Espanya Industrial, després de la ballada de sardanes i una actuació per a infants, a les 19.30 h es lliuren els premis del concurs de guarniment de carrers. L’endemà, en aquest mateix espai d’actes unitaris, durant tot el dia hi ha activitats familiars i a la nit toquen Hello Lilliput (21.30 h), guanyadors de la segona edició del programa Pedrera 3.8, i Hotel Cochambre (23 h), un clàssic de les versions musicals i les nits d’estiu més esbojarrades.

Enguany Sants tindrà 13 carrers guarnits: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Casa Gran (Rosés), plaça de la Farga, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Papin, Robrenyo, Sagunt, Valladolid, Vallespir de Baix i Vallespir. En aquestes carrers pots gaudir de la música i de moltes activitats pensades per a totes les edats, com ara esmorzars de forquilla, jocs de química, sopars de germanor, tallers de circ, piñatas, xocolatades, botifarrades, vermuts, cinema o nits LGTBI.

A més, durant la setmana de Festa Major es fan sis itineraris, rutes culturals o visites guiades als principals edificis històrics del districte. Bona part de les visites són adaptades per a persones amb discapacitats.

Dissabte 31 d’agost es lliuren els premis populars als guarniments dels carrers (c. Valladolid, 12 h), hi ha diada castellera (pl. Bonet i Muixí, 18 h) i correfoc (21.30 h).

Diumenge 1 de setembre, enguany coincideixen les curses atlètiques i ciclistes (al matí al c. Sants i Creu Coberta) amb el Piromusical al Parc de l’Espanya Industrial, que a la nit posarà el punt final a la Festa Major de Sants de 2019.