Sants Antimasclista

12/08/2019 - 14:43

FM Sants. Dos equips especialitzats aplicaran el protocol d'actuació contra les agressions sexistes. Les comissions de festes han rebut formació específica per intervenir-hi.

Les nits del 24, 29, 30 i 31 d’agost, dues parelles de professionals itinerants tornaran a recórrer els diferents escenaris i espais de la Festa Major de Sants fent tasques de sensibilització, assessorament i detecció, segons preveu el protocol d'actuació contra les agressions sexistes. Els comentaris ofensius, les persecucions, els tocaments no consentits... són agressions intolerables que cal eradicar amb la implicació de tothom!

Els equips de sensibilització, assessorament i detecció de comportaments sexistes es mouran pels espais de festa dissabte 24 entre les 22 h i les 3 h de la matinada; dijous 29, en el mateix horari; divendres 30, des de les 22 h fins a les 5 h de la matinada; i dissabte 31, de 23 h a 5 h. Aquests horaris van fins a dues hores més enllà dels de la Festa Major de Sants, per prevenir les agressions masclistes quan s’acaba la festa.

A més, enguany les comissions de festes han rebut formació específica per intervenir-hi també en cas de necessitat. Així, totes les barres de bar de les festes funcionaran també com a punts liles, preparats per reaccionar davant de qualsevol assetjament o agressió.

La Festa Major de Sants torna a subratllar la importància de les actituds igualitàries i respectuoses en un ambient de festa. Per tal de gaudir plenament de la festa major en un entorn igualitari i segur, es disposa del Protocol d’actuació Sants Antimasclista. Es vetllarà per un barri lliure d’agressions sexistes, de forma que tots i totes puguem gaudir de la festa en igualtat de condicions i sense patir cap tipus de discriminació o assetjament masclista.

El protocol es va elaborar l’any 2017 amb la col·laboració i participació del Circuit Barcelona contra la violència masclista, l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS) i el Districte de Sants-Montjuïc. En el marc d’aquest Protocol, és clau la responsabilitat de tots i totes per aconseguir unes festes on totes les persones que hi participin se sentin lliures, segures i en cap cas assetjades per raó del seu sexe.

Per unes festes lliure d’agressions masclistes, gaudim la festa des del respecte i la igualtat!