Formació en tecnologies lliures i ètiques

28/06/2019 - 14:19

Tecnologia. Del 25 de juny al 12 de juliol, Lleialtec organitza un cicle de ponències, cursos intensius, tallers i xerrades per iniciar-nos a les tecnologies lliures i ètiques.

Del 25 de juny al 12 de juliol, Lleialtec, la comissió tecnològica de la Lleialtat Santsenca, organitza un cicle de ponències, cursos intensius, tallers i xerrades per iniciar-nos a les tecnologies lliures i ètiques.

Dimarts 25 de juny
— de 10 a 13 h. Xerrada: La participació de la Lleialtat Santsenca a la xarxa de comuns guifi.net a través d’exo.cat
— de 18 a 20 h. Taller d’introducció al control de versions amb GIT (I). GIT és un sistema de control de versions tant per textos en una web com per a les versions dels programes.

Dimecres 26 de juny
— de 10 a 13 h. Xerrada/demo — Creació del programa de gestió per al Cafè de la Lleialtat. Desenvolupament d’un ERP/CRM de gestió per al Cafè de la Lleialtat amb el programari lliure Dolibarr apte per a ser replicable en altres cafès.
— de 16 a 19h. Xerrada/demo — Monedes socials digitals i economia social

Dijous 27 de juny
— de 10 a 13 h. Taller de Gestió d’Aules Informàtiques amb programari lliure
de 18 a 20h. Taller d’introducció al control de versions amb GIT (II)

De dilluns 1 a divendres 5 de juliol, de 9 a 14 h. Curs Intensiu Libre Office Writer. Nivell Intermedi. Aquest curs de 25 h se centra en el processador de textos Writer (solució d’ofimàtica lliure i ètica) i va dirigit a tots aquells usuaris amb un nivell de coneixement bàsic que volen fer un ús més eficient de l’aplicació. Preu: 100 €.

De dilluns 8 a divendres 12 de juliol, de 16 a 20 h. Curs Intensiu —Aprenentatge Creatiu amb Snap!. Nivell Bàsic. Introducció a la programació creativa mitjançant el llenguatge de programació Snap!. Curs de 20 hores. Activitat a taquilla inversa sense obligatorietat.

Dimarts 2 de juliol, de 18 a 20 h. Taller d’introducció al dibuix vectorial amb Inkscape i el retoc d’imatges amb GIMP (I). Dos programes per crear i modificar gràfics, imatges i dibuixos de programari lliure i ètic que no captura ni envia informació a cap empresa.

Dimecres 3 de juliol, de 18 a 20 h. Xerrada/debat —Introducció al programari lliure i ètic.

Dijous 4 de juliol, de 18 a 20 h. Taller d’introducció al dibuix vectorial amb Inkscape i el retoc d’imatges amb GIMP (II).

Dimarts 9 de juliol, de 10 a 13 h. Taller de formació en Viquillibres. Biblioteca de llibres de text i manuals lliures, un projecte Wikimedia germà de la Viquipèdia.

Dimecres 10 i dijous 11 de juliol, de 10 a 13 h. Xerrada — Introducció a la seguretat digital. Activitat a taquilla inversa sense obligatorietat.

Totes les activitats del cicle tindran lloc a la Lleialtat Santsenca. Inscripció obligatòria per a totes les activitats a info@tec.lleialtat.cat.

Aquest programa formatiu, organitzat amb el suport de Barcelona Activa a través dels ajuts “Impulsem el que fas, s’adreça tant al públic general com a professionals. Forma part d’Equipaments Lliures, un projecte pilot que pretén gestionar un equipament públic com la Lleialtat íntegrament amb tecnologies lliures.