Les Cuines del Món: formació per a auxiliars de cuina

12/02/2020 - 17:30

Poble-sec. Al març comença una nova edició del curs gratuït d'auxiliar de cuina i serveis de restauració per a joves a partir de 16 anys. Sessions informatives prèvies el 18 i el 28 de febrer.

Una nova edició del programa Les Cuines del Món comença aquest mes de març al Poble-sec  per donar resposta a les necessitats formatives de persones en situació d’atur. Aquesta formació està finançada pel Districte de Sants-Montjuïc i Barcelona Activa, i forma part de les mesures del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc 2017-2021.

A través del curs, es pretén millorar l’ocupabilitat, la qualificació i l’orientació professional de l’alumnat, i fomentar el seu desenvolupament personal i social. De forma específica, es vol afavorir l’aprenentatge de l’ofici d’auxiliar de cuina tot abordant aspectes com ara la preelaboració d’aliments, la preparació i presentació d’elaboracions culinàries senzilles i l’assistència en elaboracions complexes, la seguretat i la higiene en el treball i la prevenció de riscos laborals. Així mateix es durà a terme una formació específica per tal de superar l’examen d’obtenció del certificat en manipulació d’aliments.

El curs comença el 17 de març i tindrà lloc a Impulsem (c. Tàpies, 6). Les persones participants gaudiran de 151 hores de formació en auxiliar de cuina i sala, 40 hores de formació en competències sociolaborals i 45 hores d’experienciació laboral. De caràcter gratuït, aquesta formació està adreçada a persones de 16 anys en endavant, que estiguin empadronades al Poble-sec o als altres barris de Sants-Montjuïc i que es vulguin dedicar professionalment al sector de la restauració.

Si necessites més informació, dimarts 18 de febrer a les 9.30 hores i divendres 28 a les 12.30 hores se’n fan sessions informatives prèvies al Centre Cultural Albareda. Qui estigui interessat en aquest curs ha de concertar una entrevista personal enviant un correu electrònic [cuinadelmon@gmail.com] o telefonant la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
[93 324 85 38].