La Guàrdia Urbana homenatja els mercats municipals

11/04/2020 - 12:37

Covid-19. Diverses patrulles han fet sonar les sirenes a les 12 h davant de 12 mercats municipals per reconèixer la tasca essencial que estan duent a terme per abastir la població.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han volgut retre homenatge als treballadors i treballadores dels mercats municipals, en reconeixement a la tasca essencial que fan per a l'abastament de la població. Els 38 mercats municipals alimentaris de Barcelona continuen treballant des del primer dia que es va decretar el confinament, com a garantia per a la distribució de productes frescos i per a la nutrició adequada de la població.

Dissabte 4 d’abril, a les 12 h del migdia, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra es van situar davant les portes principals de 12 mercats municipals, als 10 districtes de la ciutat, i van fer sonar les sirenes i encendre els llums mentre els agents i comandaments romanien fora dels vehicles com a homenatge als treballadors dels mercats. Els mercats on fer-ho es van triar amb criteris d’accessibilitat i tenint en compte la presència de places o espais oberts al voltant, però amb la voluntat que l’acció representi un homenatge per al conjunt dels mercats de la ciutat. A Sants-Montjuïc, l’acte va tenir lloc amb sis vehicles de la Guàrdia Urbana al carrer de la Creu Coberta, davant del Mercat d’Hostafrancs. Avui ha estat el torn del Mercat de la Marina, amb una desena de vehicles policials parats al passeig de la Zona Franca i agents aplaudint paradistes a la plaça de la Marina de Sants.

Als mercats municipals alimentaris de la ciutat hi treballen gairebé 3.500 persones en 1.430 establiments, dels quals el 85% romanen oberts. Una mitjana de 38.000 persones al dia han anat a comprar presencialment als mercats des de l’inici del confinament, a banda d’aquelles que han realitzat la compra per canals no presencials. Conscients del seu paper com a servei bàsic i essencial per a l’abastament de productes frescos, la gran majoria del mercats municipals han adaptat aquests dies el seu funcionament per facilitar les compres als seus veïns i veïnes. De fet, la tendència de les compres està canviant durant el confinament: ha baixat la presència física de clientela als mercats i ha pujat la de la venda en línia i els encàrrecs per telèfon o via WhatsApp amb servei a domicili. El Mercat de Sants ho fa gratuïtament i de forma centralitzada, a través del 93 269 44 72: després d’encarregar la comanda a la parada que us interessi, podeu demanar que us la portin a casa i també que us ho carreguin a la targeta de crèdit.

Al conjunt de la ciutat, però treballant també des del nostre districte, cal destacar la important feina realitzada pels operadors majoristes de Mercabarna, que ha permès l’abastament d’aliments frescos als mercats i a tots els comerços de producte fresc de la ciutat durant aquestes setmanes.