Increment de l'oferta del transport públic en el primer cap de setmana en fase 2

12/06/2020 - 13:21

Novament, malgrat l'increment de l'oferta de cap de setmana, els serveis ferroviaris de metro, FGC i TRAM acaben encara a mitjanit.

L’oferta es reforça i la capacitat dels vehicles augmenta notablement, després que quedi sense efecte la restricció del 50% d’ocupació dels seients. Per altra banda, els serveis de busos nocturns es mantenen al 50% i els serveis ferroviaris finalitzen a mitjanit.

El transport públic de l’àrea de Barcelona continuarà experimentant reforços aquest cap de setmana, sobretot en el servei de bus, que superarà el 80% d’oferta en termes generals.

Aquest reforç se suma al 80% de l’oferta global habitual que ofereixen els principals mitjans ferroviaris des de fa dos caps de setmana, tot i que alguns serveis ferroviaris oferiran ja aquest dissabte i diumenge el 100% de l’oferta habitual.

Recordem que aquest increment serà important, donat que la restricció d’ocupació del 50% de seients dels vehicles ha quedat sense efecte, de manera que tots els seients es poden ocupar i la capacitat de la xarxa es veurà incrementada notablement.

Fa un parell de caps de setmana que l’oferta mitjana global oscil·la al voltant del 80% en els principals operadors, i a partir d’aquest dissabte superarà els 90% en alguns casos.

Metro de Barcelona: 80% de la seva oferta amb increment de fins el 90% en hora punta, mentre que la dels busos de TMB s’incrementarà fins al 85%. El servei de metro acabarà a mitjanit, com fins ara.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) mantindrà l’oferta fins al 80% i el servei finalitzarà també a mitjanit, com fins ara.

TRAM continua oferint un 80% de mitjana durant tot el cap de setmana. També acabaran servei a mitjanit.

Rodalies de Catalunya operat per Renfe, per la seva banda, augmentarà l’oferta de les línies R1, R2, R3 i R4 del servei de rodalia de Barcelona fins arribar al 100% del servei habitual en cap de setmana. La R8 funcionarà al 50%, i la R7 seguirà sense circular.

El servei de Bus Metropolità de l’AMB reforçarà fins al 90% de la seva oferta, el dissabte, i fins al 85%, el diumenge i festius.

Les línies d’autobusos de la Direcció General de Transports i Mobilitat seguiran funcionant al 50% dissabte i diumenge.

Les línies urbanes de bus dependents de l’AMTU mantindran una oferta variable segons el municipi, amb mitjanes del 92%, el dissabte, i del 87%, el diumenge.

El servei de busos nocturns segueixen al 50-55%

Les línies dels serveis nocturns gestionades per part de l’AMB, el Nitbus, que funciona de 22.00 a 5.30 hores i arriba a 18 municipis de la metròpolis de Barcelona, mantindran el servei al 55%, i les de la Generalitat, al 50%.

Novament, els serveis ferroviaris de metro, FGC i TRAM acabaran a mitjanit.

Després de quedar sense efecte la restricció del 50% d’ocupació dels seients als vehicles, és a dir, es poden ocupar tots, la capacitat d’autobusos i combois ha augmentat notablement.

Segueix sent obligatori dur la mascareta a la xarxa de transport públic i que cal seguir les recomanacions generals de seguretat.

Font: ATM