La Biennal Ciutat i Ciència ja és aquí

04/02/2019 - 11:03

Ciència. A Sants-Montjuïc trobareu fins a 6 activitats diferents de la Biennal de Ciutat i Ciència.

Xerrades sobre quàntica, slams científiques, espectacles humorístics o de dansa, portes obertes a horts són algunes de les activitats que trobareu aquesta setmana a Sants-Montjuïc en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència.

La Biennal Ciutat i Ciència és una mirada àmplia sobre el coneixement científic i la implicació ciutadana. Una Biennal que compta amb la col·laboració d’acadèmics, investigadors, educadors i científics de la ciutat, amb l’objectiu de reflexionar de manera oberta amb tothom que s’hi vulgui acostar. Durant aquests dies s’oferiran activitats gratuïtes en més de 60 equipaments, adreçades a tots els públics i amb presència a tots els districtes de la ciutat. Més de 80 tallers, xerrades, exposicions i espectacles per no deixar cap dubte sense resoldre.

A Sants-Montjuïc podreu gaudir de les següents activitats:

SOROLL QUÀNTIC

Centre Cultural Albareda (c. Albareda, 22-24)
Dijous 7 de febrer, a les 19.30 h

Els descobriments científics de començaments del segle passat ens van permetre concloure que, no solament nosaltres, sinó tots els elements de l’Univers, estem fets del mateix: d’àtoms. Un segle més tard, podem preguntar-nos: Com es veuen els àtoms? Com sonen? Què podem fer-ne? En aquesta xerrada i instal·lació audiovisual sobre la mecànica quàntica a càrrec d’Osvaldo Jiménez Farias, acompanyada de composicions musicals i visuals inspirades en el tema central, farem una immersió audiovisual en el món microscòpic i les regles de la mecànica quàntica que descriuen el moviment dels àtoms, amb la col·laboració de físics, artistes visuals i músics. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

BCN SCIENCE SLAM

Bar Mau Mau (C. Fontrodona, 35)
Divendres 8 de febrer, a les 19 h

Una slam de ciència és una competició en la qual joves científics presenten la seva comunicació científica durant pocs minuts de manera comprensible i engrescadora. Amb el contingut científic, però també amb la manera de divulgar-lo i amb sentit de l’humor, hauran de guanyar-se l’audiència, que és qui fa de jurat i decideix qui serà el guanyador.

A la BCN Science Slam, 8 joves investigadors de diverses disciplines científiques presentaran les seves comunicacions davant un públic de 150 assistents i un moderador. Per preparar-los per al BCN Science Slam, el Centre de Regulació Genòmica ha organitzat prèviament un seminari de dos dies, el 6 i el 7 de febrer. El guanyador d’aquest slam serà convidat per la Marie Curie Alumni Association (MCAA) a participar en el que té lloc durant la seva trobada anual, el 24 i el 25 de febrer a Viena.

Més informació al web https://www.crg.eu/en/event/5th-bcn-science-slam-0

Amb la col·laboració del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i de la Marie Curie Alumni Association (MCAA).

PORTES OBERTES A L’HORT DE CAN MESTRES

Hort Urbà Masia de Can Mestres (camí de Can Clos 1-9)
Dissabte 9 i diumenge 10 de febrer, de 10 a 13 h

ESPECTACLE DE DANSA, CIÈNCIA I TECNOLOGIA

HIROAKI UMEDA PRESENTA INTENSIONAL PARTICLE I ACCUMULATED LAYOUT
Teatre Condal (av. Paral·lel, 91)
Dissabte 9 i diumenge 10 de febrer, a les 20.30 h

Hiroaki Umeda fusiona la dansa contemporània amb les noves tecnologies, i ens presenta les seves produccions audiovisuals en sincronia amb els seus moviments minimalistes com a ballarí damunt de l’escenari. Partint de la fisicitat de la dansa, Umeda genera paisatges sonors i abstraccions digitals visuals, i reinterpreta l’aspecte intensional que hi ha en les partícules a la seva peça Intensional Particle. A Accumulated Layout converteix el seu cos en un instrument, jugant amb la llum i els seus moviments. Dues produccions de dansa d’un dels creadors més reeixits de les arts escèniques d’avantguarda al Japó.

MATÈRIA ABSURDA: UNA COL·LISIÓ ENTRE CIÈNCIA I HUMOR

Lleialtat Santsenca (c. Olzinelles, 31)
Diumenge 10 de febrer, a les 20 h

És possible unir en un sol espectacle rigor científic, preguntes esbojarrades, participació constant del públic, improvisació i aprenentatge? Sí, és possible. Únicament amb Big Van Ciencia. Big Van Ciencia és un grup de divulgació científica a través de l’humor reconegut internacionalment. Ara arriben a la Biennal Ciutat i Ciència trepitjant fort amb el seu nou espectacle, Materia absurda, un xou esbojarrat i irreverent sobre els fonaments científics que neixen de preguntes aparentment ridícules: com viuria un ésser humà sense ossos? Quins han estat els epic fails de l’evolució? La resposta a aquestes preguntes il·luminarà amb un rigor absolut les diverses branques del coneixement científic… amb una riallada contínua.

JO VULL SER CIENTÍFICA

Biblioteca Francesc Candel (c. de l’Amnistia Internacional, 10)
Dilluns 18 de març, a les 17.30 h

A través de l’experimentació i de la creació, introduirem la figura de les dones que han deixat empremta en el món de la ciència.