La Caseta de Jocs, oberta fins a la primavera

08/01/2019 - 15:21

Infància. L'espai familiar de jocs dinamitzat per Tata Inti als jardins de la Rambla de Sants segueix funcionant els caps de setmana com a mínim fins a l'abril.

Després de l'èxit de l'espai familiar de joc lliure i comunitari ubicat als jardins de la Rambla de Sants durant la segona meitat de 2018, el Districte de Sants-Montjuïc manté l'encàrrec a la cooperativa Tata Inti fins a l'abril de 2019. En aquesta nova temporada que comença el 12 de gener, l'espai de joc lliure i creatiu per a famílies amb infants de 0 a 12 anys estarà obert els dissabtes d'11 a 14 h i de 15 a 18 h, i els diumenges d'11 a 14 h. El que va néixer a l'estiu com una prova pilot es consolida aquest hivern amb la participació de moltes famílies dels barris de Sants-Montjuïc.

La Caseta de Jocs de Sants atén les necessitats de joc i moviment lliure d’infants entre els 0 i 6 anys i ofereix jocs de taula (clàssics, cooperatius i amb valors) a infants entre els 6 i 12 anys, a més d’organitzar tallers familiars i alguna proposta cultural puntual. Des del juliol de l’any passat s’hi han atès un total de 4.000 famílies, comptant una mitjana de 45 famílies per cada esdeveniment a l’estiu (de juliol a octubre, de dimecres a divendres, de 17 a 20 h) i unes 35 a la tardor (d’octubre a desembre, divendres de 16 a 19 h, dissabte i diumenge de 10.30 a 13.30 h).

Moltes famílies són assídues a l’espai, tant a l’estiu com a l’hivern. La gran majoria són dels barris de Sants-Montjuïc, tot i que també hi acudeixen des dels barris veïns de l’Hospitalet i de la resta de Barcelona, sobretot els caps de setmana. La Caseta de Jocs està oberta a tothom i, en trobar-se en un espai obert com són els jardins de la Rambla de Sants, acull famílies de qualsevol origen o realitat socioeconòmica que no tenen accés a altres opcions d’oci infantil de pagament. Es tracta d’una activitat eminentment intergeneracional i també intercultural.

La Caseta de Jocs de Sants es consolida, doncs, gràcies a la bona acceptació que ha tingut entre les famílies dels barris de Sants-Montjuïc, coincidint amb la mesura de govern Barcelona dona molt de JOC 2030, que mira la ciutat amb ulls d’infant i apostant per la ciutat jugable que les famílies somien.