La Festa Major de la Bordeta suma!

24/08/2018 - 10:06

Bordeta. Des del 28 d'agost fins al 15 de setembre, més carrers de la Bordeta s'omplen de ball, música, circ i colors per celebrar la Festa Major.

La Bordeta és un barri gran i divers, però quan arriba setembre s'uneix per celebrar la Festa Major. A les tres comissions de festes existents se suma enguany una de nova a la rambla de Badal i els carrers de Parcerisa i Quetzal, que vol omplir-los de música guarnint-ne els balcons amb imatges d'aquest tema. El carrer dels Jocs Florals de baix s'inspira enguany en el món del circ, tant pel que fa als guarniments com a la programació d'activitats que comença el 28 d'agost. La plaça de Súria tornarà a omplir-se de festa amb els concerts, la sardinada o la paella popular. I una setmana després, del 6 al 9 de setembre, la festa es trasllada a la plaça del Fènix (incloent-hi l'espectacle 'The Love Boat') i a Can Batlló.

El 28 d’agost, el carrer dels Jocs Florals de baix fa el primer pregó, cercavila i nit de jocs de taula de la Festa Major de la Bordeta d’enguany. Enguany la festa en aquest carrer està dedicada al món del circ, així que dimecres hi ha concurs de màgia (amb 10 mags i magues) i dijous al matí, taller de circ. A més de concerts tots els vespres o nits a partir de dijous, dissabte al matí fan una exhibició d’arts marcials i la dansa dels lleons tradicional de la Xina.

La plaça de Súria fa el pregó, cercavila i jocs de taula dijous al vespre i, fins diumenge, concerts i ball totes les nits. Dissabte el veïnat protagonitza el tradicional “playback” musical, el mateix dia que per dinar hi ha sardinada i per berenar, xocolatada. Diumenge és el dia de la també tradicional paella popular de la plaça de Súria.

La rambla de Badal i els carrers de Parcerisa i Quetzal inauguren la festa dissabte amb una cercavila, un pregó i un vermut musical (rock i rumba). La música és l’eix d’aquesta primera edició de la Festa Major de la Bordeta en aquests carrers, on conviden el veïnat a guarnir els balcons amb aquesta inspiració musical. També lliuraran premis al concurs de pastissos que es fallarà després del sopar de germanor i abans del ball de dissabte a la nit.

A la plaça del Fènix, la festa comença dijous següent amb una cercavila i inclou ball divendres i dissabte a la nit, després de l’espectacle protagonitzat pel veïnat que enguany s’inspira en la música i els personatges de la mítica sèrie ‘The love boat’ (‘Vacaciones en el mar’). Dissabte al migdia s’hi fa també la tradicional fideuà popular.

El mateix dijous comença la festa a Can Batlló, que fa concerts divendres i dissabte. Divendres és la Festa Remullada i dissabte, el sopar de pizzes artesanes i tir al blanc. Dissabte al matí s’hi fa una ruta històrica guiada al recinte i una altra a l’edifici d’habitatges de la cooperativa La Borda.

La gran cloenda de la Festa Major de la Bordeta serà el festival La Bordeta en Dansa, la tarda de dissabte 15 de setembre. Una quinzena de grups i companyies de ball de tots els estils que hi ha al barri pujaran a l’escenari de la plaça de Celestina Vigneaux, on no faltarà la tradicional mostra gastronòmica de diversos establiments i la mostra d’entitats del barri. També s’exposaran tots els treballs presentats al 2n Concurs de cartells de la Festa Major de la Bordeta, a més del guanyador, que enguany és obra de la il·lustradora Elisa Soro, veïna del barri.

Web de la Festa Major de la Bordeta