La joventut no s'atura! Converses, informació i creació #desdecasa

05/05/2020 - 15:36

Joves. S’inicia un cicle d’activitats virtuals per a joves. Fins al 15 de maig, ens trobem a les xarxes per conversar d’emocions, resoldre dubtes i participar en dos nous concursos de creació jove!

S’inicia un cicle d’activitats virtuals per a joves. Fins al 15 de maig, ens trobem a les xarxes per conversar d’emocions, resoldre dubtes sobre la tria dels vostres futurs estudis, sobre els ERTO, sobre com fer la declaració de la renda o sobre si es podrà fer una estada a l’estranger el curs vinent... I amb dos nous concursos de creació jove!

 

Els serveis juvenils no han deixat ni un moment d’oferir-vos el seu servei d’atenció de manera telemàtica, des que els seus espais van tancar les portes a mitjans de març per ajudar en la contenció de la Covid-19.

Després de tants dies sense veure-us, els i les professionals d’aquests serveis us proposem trobar-nos virtualment al Twitter de Joventut, per passar una bona estona totes plegades.

Com? Sumeu-vos a qualsevol de les activitats participatives que us plantegem! Hi ha per a tots els gustos: algunes de caire més informatiu (on resoldrem dubtes que ens provoca la situació actual), d’altres més lúdiques per deixar volar la nostra creativitat (i, de pas, guanyar fantàstics premis) i altres més íntimes en què conversarem amb psicòlegs sobre emocions que sentim més properes aquests dies, com la por, o més necessàries, com l’amor.

 

Converses sobre joves i gestió de les emocions

CONVERSEM SOBRE LA POR, amb Victor Amat
Dijous 7 de maig a les 17.30 h

Por. Aquests dies podem sentir-la de manera recorrent a causa de la situació actual. Com la vivim nosaltres a casa? I els nostres fills i filles adolescents?

De tot això en parlarem amb en Victor Amat, pare, psicòleg especialitzat en la teràpia breu estratègica i director del màster i postgrau Teràpia breu a la Universitat de Girona.

NO OBLIDEM LES ADOLESCENTS, amb Rafa Rubio i Nataxa Moreno
Dijous 14 de maig a les 16 h

Com estan vivint els i les adolescents aquesta etapa de confinament? Quins són els temes que més els neguitegen? Com podem, entre tots i totes, portar-ho millor?

En parlem i reflexionem amb en Rafa Rubio, dinamitzador de l’Espai Jove Boca Nord, i la Nataxa Moreno, psicòloga del servei Aquí t’escoltem.

CONVERSEM SOBRE L’AMOR, amb Lupe García
Dijous 14 de maig a les 17 h

El confinament ha canviat radicalment els nostres hàbits, rutines i l’activitat familiar en general, per no parlar de la quantitat d’hores que hem de passar convivint! A més, ha provocat que els nostres fills i filles adolescents s’han vist en l’obligació de separar-se físicament d’amics i amigues i, en molts casos, també de les seves parelles.

Com podem acompanyar-los en aquesta situació i en l’esperada tornada al contacte físic, ara que ja s’ha iniciat la desescalada? En parlem amb la Lupe García, directora de l’Associació SEXDUCACION, dedicada a la formació i prevenció de la violència de gènere, la promoció de la coeducació a les escoles i l’educació sexual en tots els àmbits de la vida.

 

Tallers informatius per a joves

APRÈN A FER LA DECLARACIÓ DE LA RENDA
Dimecres 6 de maig a les 17 h

Aprofiteu el temps a casa i sumeu-vos a aquesta sessió en “streaming” en què, amb un llenguatge proper i comprensible, traureu l’entrellat d’aquest tràmit… I, qui sap? Pot ser que Hisenda us retorni diners!

La sessió inclourà un tutorial pràctic sobre com omplir el formulari per fer la declaració, pas a pas.

LES 8 COSES QUE HAS DE SABER SOBRE ELS ERTO
Divendres 8 de maig a les 12 h

Si heu patit un ERTO, en aquesta càpsula podreu parlar amb expertes assessores laborals sobre interrogants com, per exemple: Podré cobrar l’atur? Seguiré cotitzant? Consumiré l’atur que tenia acumulat? Quant temps durarà? Què passarà quan acabi?

ACABO L’ESO, I ARA QUÈ?
Dimarts 12 de maig a les 17 h

Esteu finalitzant 4t d’ESO des de casa i patiu per decidir què estudiareu el curs vinent? No us preocupeu el més mínim per aquest problema! Ocupeu-vos-en!

En aquesta sessió en directe, podreu trobar-vos amb especialistes en orientació acadèmica, professorat i alumnat de 4t d’ESO que us guiaran per prendre el millor camí per a vosaltres.

PENSAVA EN FER UNA ESTADA A L’ESTRANGER I ARA NO SÉ SI PODRÉ…
Dimecres 13 de maig a les 17 h

Volieu fer una estada a l’estranger el proper curs? Teniu dubtes sobre quines opcions teniu o si podreu depenent de com avanci el confinament?

En aquest taller en “streaming”, assessores de Mobilitat internacional us posaran al dia de tots aquests temes!

COM EM PREPARO LES PAU?
Divendres 15 de maig a les 12 h

Si aquest any us toca fer la Selectivitat i teniu preguntes sobre el seu funcionament, els tràmits que heu de fer… sumeu-vos a aquesta trobada oberta!

A banda de parlar sobre els passos que haureu de seguir, s’hi compartiran consells clau perquè us prepareu a nivell acadèmic i emocional.

ACABO EL BATXILLERAT, I ARA QUÈ?
Divendres 15 de maig a les 17 h

Esteu a punt de finalitzar el batxillerat i no teniu clar cap a on tirar ara?

Apunteu-vos a aquesta càpsula i descobriu les diferents sortides que se us presenten, els circuits per accedir-hi i on podeu informar-vos de tots aquells aspectes que us generin més dubtes.

 

Concursos de creació juvenil

#ATEconfinART
Del dimarts 5 al 24 de maig

Teniu entre 13 i 20 anys? Aquest concurs d’art confinat us convida a expressar i compartir com esteu vivint el confinament.

Amb quines emocions identifiqueu aquesta etapa? Què voldríeu transmetre als i les joves que, com vosaltres, estan passant aquesta situació? Compartiu-ho fent ús de qualsevol disciplina o tècnica artística amb la qual us sentiu còmodes: dibuix, fotografia, música, teatre, dansa, collage, escultura…

Per participar només heu de, abans del 24 de maig a les 24 hores:

  • Publicar la vostra proposta a Instagram amb l’etiqueta #ATEconfinART i mencionant a @bcn_joventut.
  • Seguir l’Instagram de Joventut i compartir-li, per missatge directe (DM), una captura de la proposta penjada al vostre perfil.

Un jurat, format per tres persones del servei Aquí t’escoltem s’encarregarà de valorar, no solament la tècnica i la cura amb què heu treballat la vostra proposta, sinó també el missatge, la història i emoció que heu buscat transmetre, així com l’originalitat i la creativitat que demostreu.

A finals de maig es publicaran les tres propostes guanyadores a l’Instagram de Joventut! L’escollida com a primer premi rebrà una càmera Polaroid, i les que siguin triades com a segon i tercer premi rebran un altaveu portàtil cadascuna.

Alerta! Es comprovarà l’edat dels i les participants que resultin guanyadors/es.

Si us cal més informació, podeu enviar-nos les vostres preguntes a l’Instagram de Joventut.

VisualSound: “2 MINUTS EN 1 DIA CONFINAT” #BVSConfinat
A partir del divendres 8 de maig a les 20 h

El Festival Barcelona VisualSound se suma a les propostes “on-line” dels serveis juvenils desafiant els i les joves d’entre 16 i 35 anys a realitzar, sense sortir de casa i en el termini de 24 hores, un curt de no més de 2 minuts. El guanyador o guanyadora rebrà, com a premi, una subscripció anual a la plataforma Filmin!

Les obres a concurs hauran d’incloure unes premisses que es donaran a conèixer el 8 de maig a les 20 h al web del festival i al Twitter del Departament de Joventut. Un cop publicades les directrius, començarà el compte enrere de 24 hores!

Trobareu tots els detalls del funcionament del concurs i com es farà la tria d’obres guanyadores aquí.