La Marató de Terror de Sants evoluciona

06/11/2019 - 13:16

Cinema. Del 12 al 16 de novembre es presentaran més de 100 curtmetratges i films de ciència ficció i terror en una edició marcada pels curts de caràcter feminista.

La XXXI Marató de cinema fantàstic i de terror de Sants torna a les Cotxeres de Sants en una edició que inclourà com a principal novetat un premi especial als curts feministes de terror.

Al llarg de 5 dies, més de 100 films i curtmetratges de República de Corea, Estats Units d’Amèrica, Mèxic, Argentina, Uruguai, França, Alemanya i de tots els racons de la península es presentaran a les Cotxeres de Sants en una edició marcada per la creació del premi especial Alice Guy al millor curt feminista de terror i fantàstic i pel treball de sensibilització destinat a fer del certamen un espai lliure de discriminacions en el que comportaments sexistes, racistes i LGTBIfòbics no seran admesos.

Les jornades començaran amb una panoràmica de curts de la sessió inaugural (12/11 – 20.00 h) a l’Auditori que s’allargarà fins a la mitjanit amb la projecció de vint-i-quatre pel·lícules que inclouen Catrina (Alfredo León, Mèxic), Roberta’s Living room (Judy K Suhh, EE. UU.) o The fence (Ali Zare Ghanatnow, França), per citar-ne alguns. Dimecres i dijous hi ha una nova panoràmica de curtmetratges d’una cinquantena llarga de films més.

Divendres, l’Auditori del centre acollirà la lectura i entrega de premis del VII certamen de microrelats (que podeu llegir en línia) i la projecció dels curts finalistes de tots els concursos de curts: els finalistes de la categoria del premi especial Alice Guy al millor curt feminista de terror i fantàstic, el millor curt en català, el millor curt d’animació, el premi Pere Garcia Plensa, el millor curt breu i els finalistes de la categoria Chicha Cutre. Després de l’exhibició, es farà el lliurament de premis.

La traca final, i potser la més esperada de cada any, és la celebració de la Nit més llarga. Un enfilall de pel·lícules del gènere que dura des de les 20.00 h del vespre i s’allarga ben bé fins la matinada. Enguany s’hi presentaran clàssics com Hellboy (EUA. 2019 – 20.05 h), Diablo Rojo (Panamà. 2019 – 22.15 h) Sin city (EUA. 2014 – 23.50 h), o Halloween (EUA. 2018 – 3.15 h). Clourà la nit After the lethargy (Espanya, 2018 – 3.40 h).

Preus
Sessions de curtmetratges: 3 euros.
Abonament per les 5 sessions de dilluns a divendres: 5 euros.
La nit més llarga (dissabte 18 de novembre): 10 euros entrada anticipada i 12 euros el mateix dia.
Edat recomanada: majors de 16 anys.

Podeu comprar de forma anticipada les vostres entrades a la web de la Marató o a la secretaria de les Cotxeres de Sants (de dilluns a divendres de 9.30 a 14 h i les tardes de dilluns a dijous de 16.30 a 19 h). També podreu fer-ho a l’Auditori mitja hora abans de començar les diferents sessions de la Panoràmica de Curts (del 12 al 16 de novembre) i una hora abans que comenci la Nit més llarga (dissabte 17 de novembre).

De forma prèvia a la Marató, el dijous 7 de novembre es projectarà el documental Be natural (19 h) a la sala d’actes del CC Cotxeres de Sants. El documental fa una introducció a aquesta pionera del cinema, així com de les seves innovadores aportacions tècniques i artístiques al setè art. Posteriorment hi haurà un col·loqui amb la directora del film, Pamela B. Green.