La Seu del Districte, cardioprotegida

03/12/2019 - 13:09

Salut. La planta baixa de la Seu del Districte compta amb un nou desfibril·lador per front a emergències cardíaques.

Sis treballadors i treballadores del Districte han estat formats per operar el nou desfibril·lador extern automatitzat que donarà resposta a les hipotètiques parades cardíaques que puguin tenir les persones que treballen o visiten la Seu i molt particularment l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). I és que l’aparell es troba precisament a la sortida de l’OAC, un espai per on passen cada dia centenars de persones.

Al llarg de la formació el personal ha après no només el funcionament del  Desfibril·lador sinó també el protocol i els passos a seguir davant d’una aturada cardíaca tot fent possible el suport vital bàsic de la víctima de forma segura.

Les malalties cardiovasculars causen el 30% de la mortalitat total al món i constitueixen un problema de salut pública de primer ordre, amb incidència en persones de qualsevol edat i condició. A banda de la prevenció i la difusió d’hàbits saludables, una manera eficaç d’evitar-ho és la disseminació de desfibril·ladors que puguin ser utilitzats en els 10 minuts posteriors a la crisi cardíaca, que són decisius.