Les subvencions d’“Enfortim l’ESS” estrenen modalitats

06/03/2022 - 10:05

Empresa. La nova convocatòria comença el 8 de març i conclou el 7 d’abril, i les ajudes poden subvencionar fins al 80% del projecte.

Amb un pressupost de 900.000 euros, la sisena convocatòria dels ajuts “Enfortim l’ESS” inclou com a novetat una modalitat pensada per impulsar projectes i accions de cooperació entre diferents actors per al desenvolupament dels projectes de l’Estratègia d’economia social i solidària (ESS) 2030. El període d’inscripcions comença el 8 de març i s’acabarà el 7 d’abril.

Per participar en aquesta modalitat d’“Enfortim l’ESS” cal que els projectes incloguin en el seu desenvolupament, mitjançant un acord de col·laboració, com a mínim, una organització de l’àmbit participat de l’Estratègia #ESSBCN2030, i també han de tenir el suport d’alguna organització del grup motor de la mateixa estratègia.

Aquesta modalitat, però, és només una de les diverses modalitats existents, que tenen com a objectiu comú impulsar projectes que fomentin activitats d’interès públic o social per a la ciutat i que busquin reactivar i enfortir les empreses i organitzacions de l’economia social i solidària. La línia d’ajuts s’estructura a partir de diferents necessitats:

  • Creació de noves cooperatives i transformació d’altres formes jurídiques preexistents en cooperatives.
  • Consolidació empresarial i enfortiment de la viabilitat econòmica.
  • Innovació i formació per a la millora de la gestió i l’obertura de noves línies de negoci.
  • Digitalització.
  • Intercooperació de projectes promoguts per entitats de l’ESS o de les finances ètiques que aglutinin un grup d’entitats, que contribueixin al desplegament de l’Estratègia BCN 2030 d’ESS i que tinguin per destinatàries les seves entitats sòcies.
  • Creació, desenvolupament i enfortiment d’ecosistemes cooperatius i clústers, centrats en el disseny i la preparació i en el desenvolupament i l’enfortiment.
  • Impuls de projectes i accions d’intercooperació significatius per al desenvolupament dels projectes de ciutat i reptes transversals de l’#ESSBCN2030.

El termini comença el 8 de març i conclou el 7 d’abril

Les persones i entitats que hi vulguin optar han de presentar la seva proposta entre els dies 8 de març i 7 d’abril. Les subvencions poden arribar a ser de fins al 80% del projecte i els imports màxims van dels 6.000 als 40.000 euros, segons el tipus de projecte.

Un altre dels objectius és contribuir a assolir els objectius de l’Estratègia de l’ESS a Barcelona amb horitzó 2030 i del Pla municipal d’impuls de l’economia social i solidària a la ciutat per al període 2021-2023.

Sessions presencials i virtuals per resoldre dubtes

S’ha planificat tot un seguit de sessions informatives presencials i virtuals, via Zoom, per donar informació actualitzada i resoldre dubtes. Pel que fa a les sessions presencials, tindran lloc a la Sala Emprèn, a l’Edifici Incubadora (carrer de la Llacuna, 162). Per assistir-hi, cal fer la inscripció a l’enllaç següent.