Marató d'Estalvi Energètic en edificis municipals

30/01/2019 - 19:58

Energia. Quatre equipaments de Sants-Montjuïc, 62 a tot Barcelona, estalvien llum, aigua i gas aquest febrer contra la pobresa energètica i el canvi climàtic.

Amb la Marató d'Estalvi Energètic, aquest mes de febrer volem reduir tant com es pugui el consum d'aigua i energia a 62 equipaments municipals, quatre a Sants-Montjuïc: la seu del Districte, les piscines Picornell i els centres esportius municipals de l'Espanya Industrial i de la Bordeta. És un repte compartit entre treballadors/es i usuaris/àries per combatre el canvi climàtic. A més, l'estalvi econòmic que s'assoleixi es destinarà al projecte E3, una iniciativa educativa de lluita contra la pobresa energètica.

La Marató d’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús de l’aigua i l’energia que té com a objectiu reduir-ne el consum en 62 edificis i equipaments municipals. Setmanalment es farà un control dels consums de tots els centres participants i al final del mes sabrem quant hem aconseguit retallar el consum respecte al mes de febrer d’anys passats. L’estalvi econòmic assolit es destinarà al projecte E3, una iniciativa educativa de lluita contra la pobresa energètica.

Què puc fer en el meu dia a dia per estalviar energia?

Tant a casa com en qualsevol d’aquests equipaments municipals, hi ha moltes petites accions que pots fer per estalviar energia. La millor opció és aprofitar la llum natural, si en tens l’oportunitat. En cas contrari, caldrà que encenguis els llums, però només els necessaris, i que te’n recordis d’apagar-los quan ja no els facis servir.

També et recomanem que pugis i baixis les escales a peu, en comptes d’agafar l’ascensor, i t’asseguris de tenir una temperatura eficient en la climatització. Pel que fa a la utilització de la nevera, procura no deixar-la massa estona oberta, ja que és un moment durant el qual es consumeix molta energia. També és aconsellable apagar l’ordinador i no deixar-lo en standby ja que l’estat d’espera és el 15% del seu consum total.

Altres bones pràctiques a tenir en compte: desendollar el mòbil un cop estigui carregat, tancar l’aixeta i utilitzar la mitja descàrrega del vàter.

L’aigua i l’energia són recursos finits i l’ús abusiu té conseqüències per al conjunt del planeta. Reduir el consum d’energia ajuda a combatre els efectes del canvi climàtic.