Acord d’esquerres per governar fins al 2023

11/07/2019 - 15:46

Nou mandat. Marc Serra, de Barcelona en Comú, serà el regidor de Sants-Montjuïc.

Barcelona en Comú i el Partit dels Socialistes de Catalunya ja tenen un acord per formar el Govern municipal de Barcelona. L’organigrama, encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau, estarà compost per sis tinències d’alcaldia, tres per a cada partit, liderades per Jaume Collboni, Janet Sanz, Laia Bonet, Laura Pérez, Albert Batlle i Joan Subirats. Ara les formacions hauran de validar aquest acord d’esquerres abans de presentar-lo al Ple d’aprovació del cartipàs, que tindrà lloc la setmana vinent.

Segons aquest acord, el regidor de Sants-Montjuïc serà Marc Serra Solé, veí del Poble-sec, sociòleg i jurista que ocupava el número nou a la llista de Barcelona en Comú. En el mandat anterior, Serra havia estat assessor de l’exregidor Jaume Asens a l’Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona. Ara també serà regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Global. Com a activista pels drets humans, ha col·laborat amb l’Observatori DESC i ha format part de la plataforma Tanquem els CIE.

A la ciutat, l’alcaldessa Ada Colau encapçalarà un equip de govern format per sis tinències d’alcaldia. Per evitar que es creïn grans blocs d’un sol color, l’acord aposta per la paritat entre BComú i el PSC en tots els nivells de l’organització política. Hi ha diverses competències municipals que prendran força amb aquest acord i s’elevaran a tinència d’alcaldia, com educació i cultura, seguretat i feminismes. A més, el Pla de Barris es manté i s’enfortirà amb una regidoria. També es constituiran com a regidories les àrees de salut, de pressupost i de memòria democràtica.

Alcaldia: Ada Colau

 • Regidoria de Presidència i Pla de Barris: Jordi Martí.

Primera Tinència d’Alcaldia: Jaume Collboni
Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda

 • Regidoria de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda: Montserrat Ballarín.
 • Regidoria de Turisme i Indústries Creatives: Xavier Marcé.
 • Regidoria de Pressupost: Jordi Martí.

Segona Tinència d’Alcaldia: Janet Sanz
Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat

 • Regidoria de Mobilitat: Rosa Alarcón.
 • Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica: Eloi Badia. Dependran d’aquesta regidoria aigua, energia, verd, residus i contaminació.

Tercera Tinència d’Alcaldia: Laia Bonet
Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana

 • Regidoria d’Esports liderada per David Escudé.

Quarta Tinència d’Alcaldia: Laura Pérez
Drets Socials i Feminismes

 • Regidoria de Salut, Envelliment i Cures: Gemma Tarafa.
 • Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran: Marga Marí-Klose.
 • Regidoria de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Global: Marc Serra.
 • Regidoria d’Habitatge i Rehabilitació: Lucía Martín.

Cinquena Tinència d’Alcaldia: Albert Batlle
Prevenció i Seguretat

Sisena Tinència d’Alcaldia: Joan Subirats
Cultura, Educació i Ciència

 • Regidoria de Memòria Democràtica: Jordi Rabassa.

VÍDEO
Ada Colau: “En un món on creixen l’extrema dreta i els discursos d’odi, tenim la responsabilitat que Barcelona es consolidi efectivament com una ciutat progressista, valenta, compromesa amb els drets humans.”
Jaume Collboni: “Aquest acord està inspirat en els valors de la ciutat. Aquesta és una ciutat que ha expressat històricament els valors de la pluralitat, de la tolerància, de l’entesa, del diàleg.”