Tornen els mercats de pagès

23/04/2020 - 10:00

Covid-19. Aquest dissabte 25 d'abril tornen a celebrar-se el Mercat de Pagès a Sants i el Mercat de la Terra al Poble-sec.

Després de sis setmanes suspesos per l'estat d'alarma i les mesures adoptades a la ciutat per frenar el contagi del coronavirus de la Covid-19, aquest dissabte 25 d'abril tornen a celebrar-se el Mercat de Pagès a Sants i el Mercat de la Terra al Poble-sec. L'Agència de Salut Pública de Barcelona, ha establert un protocol per garantir que s'hi compleixen les mesures sanitàries i de distanciament social.

Aquests són els dos mercats de pagès que tornaran a celebrar-se aquest dissabte als barris de Sants-Montjuïc:

• Mercat de la Terra (el Poble-sec)
Jardins de les Tres Xemeneies de 10 a 14 h.
• Mercat de Pagès (Sants)
Rambla del Brasil de 10 a 14.30 h.

Tal i com han fet molts altres municipis i comunitats autònomes setmanes després de suspendre aquests mercats, l’Ajuntament de Barcelona considera que, si s’adopten les mesures de seguretat sanitària, els mercats de pagès no han d’implicar més riscos que altres formes d’abastiment alimentari. Per obrir-los de nou, s’ha elaborat un protocol de seguretat amb mesures preventives sobre el distanciament social que caldrà respectar. Algunes d’aquestes mesures són:

Delimitar el mercat i identificar-ne clarament les entrades i sortides.
• Garantir un màxim d’afluència i respectar les distàncies de seguretat entre persones, a les cues i també entre les parades.
• Assegurar la neteja i desinfecció de les parades, el material i les superfícies.
• Afavorir conductes per minimitzar riscos: pagar amb targeta, limitar l’autoservei, oferir guants i gel desinfectant, i posar cartells informatius a les parades.