Ciutat de la Justícia, nova estació de l'L10 Sud

20/11/2019 - 19:21

Metro. Dissabte 23 de novembre es posa en funcionament la setena estació de la línia L10 Sud de metro. La vuitena serà al polígon de la Zona Franca, el primer trimestre de 2020.

La tarda de dissabte 23 de novembre s'obre la setena estació de la línia 10 Sud. Està situada entre les estacions Foneria i Provençana i té dos accessos: un de més proper a la Ciutat de la Justícia, d’on pren el nom, i l’altre més proper a l’estació Ildefons Cerdà de FGC (accés Granvia / Alhambra). La propera estació de l'L10 Sud a entrar en funcionament serà Zona Franca, a l'inici del viaducte que discorre pel carrer A, i ho farà durant el primer trimestre de 2020.

L’estació de Ciutat de la Justícia (L10 Sud) ha costat 80 milions d’euros i està previst que hi passin 5.600 viatgers diaris. S’ha construït en forma de pou, amb andana inferior i andana superior, i un nivell intermedi entre elles. Com totes les noves estacions de metro, és accessible: compta amb sis ascensors de gran capacitat que connecten el vestíbul amb el nivell intermedi, i dos ascensors d’ús preferent per a les persones amb mobilitat reduïda que paren a cadascuna de les andanes i en aquest nivell intermedi. L’ascensor que connecta el carrer amb el vestíbul de l’estació es troba a l’accés Granvia / Alhambra.

La nova estació donarà servei a la Ciutat de la Justícia, però també als barris de la Bordeta i la Marina (Barcelona) i Santa Eulàlia i Gran Via Sud (l’Hospitalet de Llobregat). Per proximitat, l’estació Ciutat de la Justícia esdevé un punt d’enllaç amb l’L8 a l’estació Ildefons Cerdà de FGC, a través d’un itinerari senyalitzat pel carrer en ambdós sentits.

L’L10 Sud, inaugurada al setembre de 2018, fa actualment un recorregut de 4,5 km que uneix el barris de la Marina amb la Torrassa i Collblanc, on connecta amb les línies L1, L5 i L9 Sud, que va a l’aeroport. Aquest recorregut s’ampliarà properament fins als 6,3 km en obrir, durant el primer trimestre de 2020, l’estació de Zona Franca, la primera del llarg viaducte elevat ja construït al carrer A, per on l’L10 Sud acabarà travessant tot el polígon fins arribar al Prat, amb quatre estacions més.