Nou carril bus-bici al carrer de Sants i Creu Coberta

25/04/2020 - 14:53

Mobilitat. L'Ajuntament adapta la ciutat a la propera recuperació de la mobilitat, amb més desplaçaments individuals a peu i en bicicleta.

L'Ajuntament de Barcelona adoptarà mesures urgents i immediates per garantir que la ciutadania pugui moure’s en les millors condicions de seguretat possibles, impulsant alhora els modes col·lectius, sostenibles i no contaminants. Els propers dies es duran a terme actuacions a l’espai públic amb una inversió de 4,4 milions d'euros. Una d'aquestes accions és la implementació de carrils bus-taxi-bici a l'eix del carrer de Sants i Creu Coberta.

Durant l’estat d’alarma per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19, la mobilitat a Barcelona s’ha vist reduïda de manera extraordinària, fins arribar a disminucions del 80% del trànsit privat i del 95% en transport públic. Així doncs, han minvat més els desplaçaments en transport públic que no pas en vehicle privat. Per facilitar els desplaçaments a peu i en bicicleta, fomentar l’ús segur del transport públic i regular el trànsit de cotxes i motos, el govern municipal ha elaborat un pla d’acció amb diverses mesures d’execució immediata i d’altres a curt termini (abans de l’estiu).

Per garantir la seguretat en els desplaçaments a peu, es guanyaran 12 quilòmetres de carrer (30.000 m2) per a ús dels vianants a l’avinguda Diagonal, la Gran Via, la via Laietana i els carrers del Consell de Cent, Rocafort i Girona. Alhora s’implantaran mesures per millorar la seguretat i efectivitat del transport públic, amb 17 intervencions de millora en carrils bus, un nou protocol de desinfecció i higiene, i el foment del teletreball i la flexibilitat horària per no congestionar el servei.

Per fomentar els desplaçaments en bicicleta, també es posaran en servei 21 km de corredors bici en 10 vies de la ciutat, entre les quals hi ha el carrer de Sants i Creu Coberta. En aquest eix de dos quilòmetres que uneix la plaça d’Espanya amb el límit amb l’Hospitalet de Llobregat, el carril de circulació més proper a les voreres quedarà reservat a partir d’ara a les bicicletes i el transport públic. Aquests nous corredors tindran un color identificatiu propi, el logo de la bicicleta amb senyalització horitzonal a cada cruïlla i incorporaran elements de protecció. Els nous carrils bici-bus estaran implantats en 15 dies.