Sants-Montjuïc es mulla per l’esclerosi múltiple

09/07/2019 - 12:12

Solidaritat. Llançat a la piscina diumenge, 14 de juliol, a més de 600 instal·lacions a tot Catalunya. A Sants-Montjuïc, al CEM l'Espanya Industrial o a les Piscines Bernat Picornell.

Més de 600 piscines de tot Catalunya participen en l'activitat solidària 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'. Com sempre, tothom hi pot participar saltant a l’aigua en diverses piscines de Sants-Montjuïc amb l’objectiu de conscienciar la població sobre aquesta malaltia crònica i neurodegenerativa. A les piscines també es ven marxandatge i es recullen donatius per a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

Aquestes són les piscines de Sants-Montjuïc que participaran a la 26a edició del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’, en horari de 10 a 12 h:

  • Piscines Bernat Picornell (av. Estadi, 30-38).
  • CEM l’Espanya Industrial (Parc de l’Espanya Industrial, s/n).

El ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ és l’esdeveniment que més ha donat a conèixer l’esclerosi múltiple, una malaltia neurològica sense cura que a Catalunya afecta més de 7.000 persones, el 70% de les quals són dones.

L’objectiu és que durant un dia tothom pugui mostrar la solidaritat cap a les persones que la pateixen tot mullant-se en les piscines que participen en la campanya. Cada any, el Mulla’t centra els esforços a donar visibilitat a una problemàtica en particular relacionada amb la malaltia: aquest any, es posa el focus en els símptomes menys visibles de la malaltia com la fatiga, el dolor, la depressió i la disfunció sexual.

A Catalunya més de 600 piscines participen en el ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’. En moltes s’organitzen activitats lúdiques i festives, però totes tenen en comú el salt conjunt a l’aigua en el qual hi participen més de 100.000 persones.