Ens ajudes a mantenir el barri net?

04/05/2020 - 21:12

Neteja. Baixa les escombraries de 20 a 22 h i deixa-les dins dels contenidors. Recull les caques del teu gos i neteja'n els pipins amb aigua amb detergent.

La neteja i la recollida de residus estan garantits a tota la ciutat com a serveis essencials però, per evitar el contagi de la Covid-19 dins de la plantilla d'aquest servei municipal, mentre duri l'estat d'alarma només hi treballen una tercera part dels efectius. Els punts verds estan tancats i no funciona la recollida setmanal de mobles i trastos vells. Per tant, el compromís cívic de tot el veïnat és ara més necessari que mai per mantenir l'espai públic net i en condicions de passejar-hi bé.

  • Baixa les escombraries de 20 a 22 h i llença les bosses dins dels contenidors, no en deixis res fora ni a les papereres.
  • Cada cosa, al contenidor del seu color: cal augmentar la recollida selectiva per reduir la fracció de rebuig, i evitar els plàstics d’un sol ús.
  • No dipositis ni mobles ni trastos vells al carrer. Cal mantenir-los a casa fins que es restableixi el servei setmanal de recollida.
  • Si generes residus que no van als contenidors ordinaris, com olis domèstics, piles o ferralla, desa’ls a casa fins que reobrin els punts verds.
  • Genera menys residus amb estratègies com la compra responsable, la planificació acurada dels àpats per no haver de llençar menjar i la reutilització de productes i materials diversos.

Si treus el gos a passejar:

  • Agafa bosses per als excrements i recull-los.
  • Porta-hi també una ampolla d’aigua amb detergent per netejar-ne els pipins.
  • Recorda que les àrees d’esbarjo de gossos estan obertes: l’has de dur lligat fins arribar-hi.
  • En tornar a casa, és important netejar els coixinets i la cua del gos amb aigua i un sabó adequat per a animals, per prevenció.

Durant l’estat d’alarma per evitar el contagi de la Covid-19, els serveis municipals de neteja i recollida de residus segueixen treballant amb torns especials, que només posen al carrer una tercera part dels efectius. Es prioritza el buidatge de les papereres, la desinfecció dels contenidors i la neteja als entorns d’hospitals, centres sanitaris i mercats d’alimentació. Però l’escombrada i el baldeio de carrers s’ha reduït a punts i necessitats concretes. Com a servei essencial també es manté la recollida d’animals morts quan sigui necessari.