El Punt de Defensa dels Drets Laborals t'informa i assessora

31/01/2019 - 15:37

Treball. Condicions contractuals, remuneracions, convenis col·lectius, seguretat a la feina... demana una cita per dimecres o divendres i consulta-ho amb especialistes!

El Punt de Defensa dels Drets Laborals, ubicat a la segona planta de la seu de Districte de Sants-Montjuïc (Creu Coberta, 104), assessora en matèria de drets laborals a treballadors i treballadores, així com a contractants. També realitza formacions i sessions grupals especialitzades. De fet, les entitats i col·lectius també en podeu demanar sobre els temes que siguin del vostre interès. El Punt de Defensa dels Drets Laborals és una mesura del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc.

Els horaris d’atenció del servei d’assessorament laboral han canviat aquest any. Ara està obert els dimecres de 14 a 19 h i els divendres de 10 a 15 h. S’hi pot accedir sense cita prèvia però es recomana, en la mesura del possible, concertar cita trucant al 932 346 122, o escrivint al correu dretslaboralssm@barcelonactiva.cat.

El Punt de Defensa de Drets Laborals s’adreça prioritàriament als veïns i veïnes de Sants-Montjuïc i a totes les persones que treballen als barris d’aquest districte, però és obert per a qualsevol persona visqui on visqui. De la mateixa manera, atén persones en qualsevol situació jurídica (regularitzada o no) i de qualsevol sector, si bé un dels principals interessos del Punt és sensibilitzar i atendre la precarietat laboral que pateixen les dones en general i en el sector de les cures en particular.

A més de les atencions individuals, es realitzen sessions grupals formatives o de divulgació, així com accions de sensibilització a partir de la creació i difusió de materials. D’aquesta manera, si alguna entitat vol organitzar una “sessió a mida”, pot posar-se en contacte amb el Punt per concretar els detalls.

A més, ara es crearà el Consell Assessor amb totes les entitats interessades a formar-ne part. Si sou una d’aquestes entitats, feu-nos saber el vostre interès per convocar-vos a les reunions.

El Punt de Defensa de Drets Laborals és una acció del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc 2017-2021, un full de ruta impulsat per Barcelona Activa i el Districte de Sants-Montjuïc per fomentar una economia plural, diversa i sòlida al territori, amb accions encaminades a revertir dinàmiques com la precarietat laboral, el monocultiu econòmic o la gentrificació, així com a potenciar sectors i àmbits com les cures, l’economia social i solidària, la cultura, el comerç de proximitat i la petita producció urbana.