Nova oficina de tramitació d’ajudes del Pla de Barris a la Marina

22/07/2020 - 15:52

Covid-19. És una iniciativa del Pla de Barris i entra en funcionament el proper 27 de juliol.

A banda de les oficines de tramitació d'ajudes, es posen en marxa tres projectes pilot més per donar suport als afectats per la crisi de la covid-19.

La crisi sanitària, ha comportat una crisi social i econòmica que ha impactat de forma contundent en els barris vulnerables de la ciutat. Des de l’Ajuntament i des del Pla de Barris, s’han iniciat un seguit de programes de “xoc” per intentar pal·liar els efectes d’aquesta crisi. Des d’aquesta perspectiva integral, el Pla de Barris ha generat 4 projectes pilot que es despleguen des de la proximitat.

Punt d’assessorament a la tramitació d’ajudes existents

Amb l’objectiu d’orientar i assessorar la ciutadania sobre els ajuts més adequats a la situació de cadascú, el 27 de juliol comencen a funcionar les oficines de la Marina, de Trinitat Vella, la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme i el Raval.

L’Oficina d’assessorament de la Marina està ubicada a la Sala Pepita Casanellas i obrirà els dilluns, dimarts i dimecres de 9.30 a 12 h. Durant el mes d’agost, l’Oficina restarà oberta els mateixos dies però es traslladarà a la Biblioteca Francesc Candel. Per utilitzar el servei caldrà demanar cita prèvia al 675 607 910.

La funció d’aquests punts d’assessorament és:

  • Recopilar els diferents ajuts en curs relatius a la crisi sanitària de la Covid-19
  • Ajudar en el procés de sol·licitud dels ajuts, des de l’explicació del tràmit i el requeriment fins a la comprovació que les famílies reuneixen els requisits demanats, disposen de la documentació necessària i presenten la sol·licitud en el temps i forma requerit davant la instància corresponent.

Els punts ofereixen servei  d’interpretació en diverses llengües per les persones que ho necessitin. Durant el primer mes de funcionament de les oficines pilot de Roquetes-Trinitat Nova i Zona Nord,, s’han atès presencialment més de 200 persones i s’han rebut més de 3.000 trucades. El pressupost total d’aquesta acció és de 76.700 €.

Xarxa de resposta socioeconòmica

Per tal d’apropar i facilitar tots els recursos i serveis disponibles, s’han obert 5 punts d’atenció als barris del Raval, el Besòs i el Maresme, la Trinitat Vella, la Zona Nord, les Roquetes i la Trinitat Nova. Aquesta xarxa té la funció d’identificar les necessitats d’aquestes persones no cobertes per la xarxa de recursos existents, tant de l’Ajuntament com de les entitats del territori, per tal de donar una resposta efectiva i integral a les persones i famílies que han vist com la seva situació econòmica ha empitjorat a causa de la covid-19.

Acompanyament social i emocional als afectats per la crisi

S’han creat un total de 5 espais grupals per a l’abordatge de la salut mental i el patiment causat per aquesta crisi, amb l’objectiu d’acompanyar aquestes situacions. Aquests punts es troben als barris de del Raval, el Besòs i el Maresme, la Trinitat Vella, la Zona Nord, les Roquetes i la Trinitat Nova.