L'edifici d'equipaments del c. Roger arriba a la coberta

02/07/2020 - 08:00

Sants-Badal. Aquesta setmana es munten les encavallades que sostindran la coberta del poliesportiu en construcció al carrer de Roger, amb una escola bressol i un espai familiar a sota.

Aquesta setmana es munten les encavallades que sostindran la coberta del poliesportiu en construcció al carrer de Roger, 48-64, amb una escola bressol i un espai familiar a la planta baixa. Les obres d'aquest nou edifici d'equipaments al barri de Sants-Badal, al costat de l'ambulatori estrenat l'any passat, avancen a bon ritme després de l'aturada de prop de dos mesos durant l'estat d'alarma per la covid-19 i es preveu enllestir-lo al febrer de 2021.

Al nou edifici municipal dissenyat per l’arquitecte Alfonso de Luna, guanyador del concurs convocat a finals de 2016, l’escola bressol de set grups i l’espai familiar ocuparan 1.392 metres quadrats a la planta baixa i el primer pis. A sobre hi haurà el poliesportiu de dues pistes (PAV-2), amb accés independent a la planta baixa i un total de 2.165 metres quadrats.

Les obres, valorades en 8,2 milions d’euros, van començar a l’abril de l’any passat amb la fonamentació i construcció de l’estructura de formigó de les dues primeres plantes. També s’hi van començar a habilitar les instal·lacions de serveis. Els treballs es van aturar al març amb l’estat d’alarma per covid-19, però es van reprendre ja l’11 de maig passat. Ara ha arribat l’hora de muntar tota l’estructura metàl·lica de la darrera planta, que sostindrà la coberta inclinada a vessant única del pavelló poliesportiu. Les encavallades que permetran gaudir d’aquest gran espai diàfan han arribat aquesta setmana i es pugen amb una grua de grans dimensions que obliga a mantenir tallat fins divendres aquest tram del carrer de Roger.

Durant els propers mesos, fins a la finalització de l’obra al febrer de 2021 i la posterior posada en marxa d’aquests nous equipaments municipals al barri de Sants-Badal, s’haurà d’acabar de condicionar per dins tot l’edifici. També s’urbanitzarà el passatge lateral que el separa de l’ambulatori i donarà accés a l’interior d’illa, amb una part tancada com a pati exterior de l’escola bressol.