Arranjament dels jardins de Costa i Llobera

03/04/2019 - 18:37

Montjuïc. Els jardins de Mossèn Costa i Llobera estaran tancats enguany de juny a novembre per obres de rehabilitació.

Els jardins de Mossèn Costa i Llobera estaran tancats des del 3 de juny i fins al 30 de novembre de 2019 per obres de rehabilitació. La nova actuació d'arranjament d'aquest espai verd a la falda de Montjuïc limitat per la carretera de Miramar té un pressupost de prop d'un milió d'euros.

Amb aquestes obres es replantejaran els camins interns dels jardins de Mossèn Costa i Llobera per millorar-ne la connectivitat tant dels usuaris com dels vehicles de manteniment del parc. Se’n milloraran punts singulars amb nous paviments i traçats, i s’hi homogeneïtzaran arquitectònicament les tanques, portes d’entrada, baranes i senyalística afegides al llarg dels anys. A la zona inferior del parc es facilitarà un punt de descàrrega de la matèria orgànica.

Aquests jardins, inaugurats l’any 1970 en una vessant de Montjuïc totalment orientada cap al port i la brisa marina que hi arriba, contenen una de les col·leccions de cactus i plantes crasses més importants del món. La darrera rehabilitació que s’hi va fer, entre els anys 2006 i 2010, va millorar-ne el sistema de drenatge originari i va ajudar a estabilitzar el terreny per evitar moviments de terra i esvorancs.