Reobren sis jardins de Montjuïc

07/05/2020 - 12:30

Covid-19. A partir d'aquest cap de setmana seran 15 els parcs i jardins oberts a Sants-Montjuïc per passejar o fer-hi esport dins dels horaris permesos en la fase actual de desconfinament.

A la xarxa d'itineraris segurs i els espais guanyats per a vianants, per facilitar el passeig i la pràctica esportiva, se sumen a partir d'aquest divendres cinc grans parcs de la muntanya de Montjuïc, que quedaran oberts al públic. Els jardins de Joan Maragall, rere el Palauet Albéniz, obriran només durant el cap de setmana com és habitual.

Els parcs que quedaran oberts al públic són els següents:

Amb aquests, els parcs i jardins reoberts per al passeig i l’esport ja són 15 a Sants-Montjuïc i 77 a tot Barcelona. Aquesta reobertura segueix dos criteris tècnics prioritaris: la connectivitat segura entre carrers i barris, i la necessitat d’espais verds d’algunes zones per poder completar la xarxa d’itineraris segurs. Tal i com es va fer als primers parcs que van reobrir, les brigades de Parcs i Jardins i els equips de neteja municipals ja estan fent les tasques de manteniment i posada a punt dels parcs. En el marc de la fase actual de desconfinament, es demana la màxima col·laboració ciutadana:

  • Els parcs esdevenen en aquest moment llocs de pas, per tant no s’hi pot romandre.
  • Les àrees de joc infantils, tant si estan situades a l’interior del parc com en altres espais, continuen tancades i no es poden fer servir.
  • S’han de mantenir les mesures de distanciament amb els altres usuaris del parc.
  • Cal fer servir les papereres i no deixar-hi deixalles per facilitar les tasques de neteja.
  • Portar els gossos lligats als espais verds, excepte a les àrees d’esbarjo de gossos.

Platges obertes per fer-hi esport

Aquest divendres també es reobren les platges de la ciutat de 6 a 10 hores per a la pràctica esportiva individual. Es permet entrar a la platja a través de diferents punts d’accés senyalitzats durant aquest horari esportiu del matí, per anar-hi a córrer o bé a fer-hi esports aquàtics. Per tant, l’accés general es manté restringit i no es permet l’accés a la sorra o el bany recreatiu durant la resta del dia. Per aquest motiu, encara no s’activa el servei de salvament i es demana als esportistes que extremin les precaucions i en cas d’emergència truquin al 112. Les zones de jocs infantils o esportives de la platja no es poden fer servir.