Parlem sobre el futur del Parc de Montjuïc

04/12/2018 - 15:41

Les propostes oficials municipals del procés participatiu d'elaboració del Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc ja es poden consultar a la web decidim.barcelona.

L’objectiu del procés és que el Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc, el document que ha de desenvolupar els plantejaments, els criteris d’ordenació i els usos establerts per la Modificació del Pla General Metropolità de 2014, incorpori les necessitats, els usos i les demandes de la ciutadania.

El procés combina una mirada de proximitat, des dels barris del districte propers a la muntanya (el Poble-sec, la Font de la Guatlla i la Marina), amb una visió de ciutat atès que Montjuïc és un emplaçament singular i estratègic per a la ciutat pel seu interès natural, pels equipaments i instal·lacions que acull i pel seu simbolisme en l’imaginari col·lectiu.

Així, des del mes de novembre s’estan realitzant sessions de participació en cadascun dels tres barris. La darrera té lloc a la Marina dimecres 12 de desembre, a les 18.30 h al Centre Cívic Casa del Rellotge (pg. de la Zona Franca, 116 interior). Alhora s’estan celebrant trobades sectorials per identificar mesures o propostes d’àmbits rellevants per al futur Pla d’Actuació com ara el medi ambient, la mobilitat, el món educatiu, la diversitat funcional, el comerç i el turisme.

Més enllà de les reunions presencials, es poden fer aportacions, donar suport a les propostes plantejades fins al moment o consultar tota la informació i documentació del procés a la plataforma municipal de participació Decidim.barcelona.

En aquest sentit, fruit de la feina de diversos grups de treball compostos per tècnics i tècniques municipals i membres del Consell del Parc, s’ha elaborat un llistat de propostes de caràcter oficial que ja podeu consultar aquí.

El període de recepció de noves propostes i d’adhesió a les ja presentades conclou el proper dissabte 26 de gener de 2019.