Parlem sobre el futur del Parc de Montjuïc

07/11/2018 - 09:40

Montjuïc. Vine a dir la teva a les sessions participatives sobre el futur del Parc de Montjuïc.

Des d’aquest mes de novembre i fins el mes de gener de 2019, el Districte de Sants-Montjuïc promou un procés participatiu per debatre, contrastar i recollir propostes ciutadanes per redactar el Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc.

L’objectiu del procés és que el Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc, el document que ha de desenvolupar els plantejaments, els criteris d’ordenació i els usos establerts per la Modificació del Pla General Metropolità de 2014, incorpori les necessitats, els usos i les demandes de la ciutadania.

El procés combina una mirada de proximitat, des dels barris del districte propers a la muntanya (el Poble-sec, la Font de la Guatlla i la Marina), amb una visió de ciutat atès que Montjuïc és un emplaçament singular i estratègic per a la ciutat pel seu interès natural, pels equipaments i instal·lacions que acull i pel seu simbolisme en l’imaginari col·lectiu.

Així, des del mes de novembre es realitzaran sessions de participació en cadascun dels tres barris; alhora que també tindran lloc trobades sectorials per identificar mesures o propostes d’àmbits rellevants per al futur Pla d’Actuació. En aquest sentit, es preveuen sessions amb entitats i organitzacions de l’àmbit de la diversitat funcional; el medi ambient, la sostenibilitat, l’ecologia i la mobilitat; famílies i docents de les escoles de la muntanya; el comerç i el turisme.

Més enllà de les reunions presencials, es poden fer aportacions, donar suport a les propostes plantejades fins al moment o consultar tota la informació i documentació del procés a la plataforma municipal de participació Decidim.barcelona. Accedeix a l’apartat del procés participatiu del Parc de Montjuïc aquí.

Sessions de participació:

Dijous 8 de novembre, a les 17 h
Sessió monogràfica amb famílies i docents de les escoles de Montjuïc
Escola Poble-sec (pg. de l’Exposició, 1)

Dijous 15 de novembre, a les 18.30 h
Sessió territorial a la Marina
Sala Pepita Casanellas (pg. de la Zona Franca, 185)

Dilluns 19 de novembre, a les 18.30 h
Sessió territorial a la Font de la Guatlla
Centre Cívic Font de la Guatlla (c. del Rabí Rubèn, 22)

Dijous 22 de novembre, a les 18.30 h
Sessió territorial al Poble-sec
Centre Cívic El Sortidor (pl. del Sortidor, 12)

Dimecres 12 de desembre, a les 18.30 h
Sessió territorial a la Marina
Centre Cívic Casa del Rellotge (pg. de la Zona Franca, 116 interior)