Joves de la Marina s'endinsen al món del so i la producció a la Bàscula

09/01/2020 - 10:36

Marina. El nou programa d'inserció Pas Endavant, amb la Fundació Mans a les Mans, acompanya joves de 16 a 22 anys per projectar el seu futur laboral.

De la mà de la Fundació Mans a les Mans i dins del nou curs d’inserció Pas Endavant, joves del barri de la Marina han tingut l’oportunitat d’endinsar-se al món del so i la producció. El programa va començar el 2 de desembre i acaba el 16 de gener d'enguany. Els joves també han après aspectes relacionats amb la seguretat i els hàbits de treball, el descobriment de les taules de so, les tècniques de sonorització, cablejat i la producció d’espectacles.

Són nou els joves que s’han inscrit al programa i que es troben cada matí de 9.30 a 12.00 h per aprendre i compartir bons moments. Les sessions són teòriques i pràctiques i tenen lloc entre la Fundació Mans a les Mans i l’Espai Jove La Bàscula. L’objectiu dels tallers és que els i les joves tinguin una primera aproximació a les diferents especialitats laborals. L’Hernando Romero, alumne de 17 anys, explica: “als tallers ens ensenyen a utilitzar la taula de so, els micròfons, el cablejat, etc. Fa temps que tenia present estudiar alguna cosa relacionada amb la producció. Ara, amb el taller, tinc clar que l’any vinent vull continuar els meus estudis de cicle mitjà en aquest camp”.

L’Ismael Deiza, de 16 anys, també comenta que al taller ha tingut l’oportunitat d’aprendre a muntar i treballar amb el cablejat. Tot i això, l’Ismael ressalta que en estones lliures aprofita per rapejar amb els micròfons del taller. “En uns anys m’agradaria dedicar-me al món de la música i dels videoclips. M’agradaria tenir futur com a cantant dins de l’escena musical del rap”, afegeix.

El programa Pas Endavant és un tastet d’oficis per a joves amb l’objectiu de motivar-los i acompanyar-los a projectar el seu futur laboral a través de diferents itineraris formatius. S’adreça a joves de 16 a 22 anys que no estudiïn ni treballin i busquin explorar el seu futur laboral. El programa neix perquè als barris de la Marina es va detectar un alt nivell d’abandonament escolar que es dona ja des de l’educació primària, amb la qual cosa molts joves ja no arriben a l’institut. A més, en un context d’atur elevat, les seves possibilitats de trobar feina són molt reduïdes. Per això, des de Pas Endavant s’acompanya els joves per facilitar llur accés.

Si us interessen els tallers de Pas Endavant, podeu contactar-hi trucant a la Fundació Mans a les Mans o enviant un correu a insercio@mansalesmans.org.