Pere Calders, protagonista del Correllengua 2019

11/10/2019 - 11:44

Cultura. El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta arriba als jardins de la Rambla de Sants el proper dissabte 19 d’octubre.

El Correllengua torna a reivindicar la llengua i la cultura catalanes un any més amb una jornada festiva als jardins de la Rambla de Sants on s’homenatjarà la figura de l’escriptor Pere Calders, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort.

La jornada començarà a les 10 h del matí amb una traca a càrrec de  la Colla de Diables de Sants i Tabalers de Sants i de la Colla de Diables i Tabalers de l’Escola Barrufet seguida de l’obertura de la Mostra d’entitats i la presentació del Mosaic del Correllengua en el que ha col·laborat l’alumnat d’11 centres educatius. A la mateixa hora, hi haurà una exhibició dels grups de puntaires del Casal Artesà d’Hostafrancs, de l’Orfeó de Sants, de les Cotxeres de Sants i del carrer Vallespir.

Seguidament, arribarà el torn del Concurs de pintura ràpida infantil (11.30 h) a càrrec del Col·lectiu d’Artistes de Sants, la Ballada dels Gegants de Sants (11.45 h), l’actuació del Cor Infantil de la Coral Sant Medir i de l’Escola Ucraïnesa Taràs Xevtxenko (12 h).

Per dinar, el restaurant Terra d’Escudella, ha preparat un menú especial que podreu degustar a les 14.30 h (cal comprar tiquet amb antelació).

A la tarda, les activitats es reprendran amb una Festa infantil (17 h) a càrrec de l’Esplai Espurna, un recital de poesia (17.30 h) a càrrec del Col·lectiu d’Artistes de Sants, el grup d’Opinió Àmfora i el Premi Amadeu Oller seguit d’una xocolatada (18 h) i d’una actuació del Cor d’adults de la Coral Sant Medir (18.45 h).

A les 19.30 h arribarà el moment del Manifest del Correllengua 2019, que llegirà Sants3Ràdio, i seguidament del parlament, que anirà a càrrec de Saoka Kingolo, membre de la CAL.

Ja el vespre, els Castellers de Sants ens oferiran un pilar (20 h) seguits de la Colla de Diables i Tabalers de l’Escola Barrufet (20.15 h) i dels Diables i Tabalers de Sants (21 h). Tancaran la jornada, les cançons i els “garrotins” del cantautor ebrenc Miquel del Roig a partir de les 21.30 h.

L’acte de presentació previst per divendres al vespre a la botiga Abacus del Mercat d’Hostafrancs s’ha anul·lat. Allà s’havien de lliurar els premis de l’11a edició del Concurs de Cartells del Correllengua, que en aquesta edició ha guanyat en la categoria d’adults Alejandro Vilarroig, i Aina Robert de 4 anys en la categoria infantil. Els cartells participants s’exposen a l’aparador de les Cotxeres de Sants, a la botiga Abacus i a l’aparador del Correllengua al Forn Baltà.

El Correllengua el coorganitzen la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta amb el suport d’una comissió organitzadora formada per més d’una vintena d’entitats: Castellers de Sants, CAL de Sants, Centre Social de Sants, Col·lectiu d’Artistes de Sants, Colla de Diables i Tabalers de l’escola Barrufet, Coral Sant Medir, Diables de Sants, Gegants de Sants, Grup d’Esplai Espurna, Sants 3 Ràdio, Terra d’Escudella, Unió Excursionista de Sants, Sants-Montjuïc per la Independència, Grup Opinió Àmfora, Premi Amadeu Oller, Òmnium Cultural Sants-Montjuïc i Productes ecològics i de proximitat a Sants.