Les obres del col·lector de Vila i Vilà s'amplien al c. Carrera

13/03/2019 - 17:56

Poble-sec. El tall del carrer de Vila i Vila per les obres del nou col·lector s'amplia aquest mes de març al carrer de Carrera cap a Montjuïc, on se n'ha de fer un sobreeixidor.

Mentre continua la construcció del nou col·lector d'aigües al carrer de Vila i Vilà entre Palaudàries i Carrera, i abans de començar la reurbanització de tot aquest tram fins al passeig de Josep Carner, a partir del 19 de març comencen les obres per fer-ne un sobreeixidor a la cruïlla del carrer de Carrera amb el passeig de Montjuïc. Així doncs, s'amplia el tall de trànsit, mentre es mantenen accessibles les voreres i els passos de vianants que travessen aquests carrers.

Per continuar amb els treballs del nou col·lector del carrer de Vila i Vilà en el tram entre els carrers de Palaudàries i de Carrera, el 19 de març s’inicia la construcció d’un sobreeixidor a la cruïlla de Carrera amb el passeig de Montjuïc. Això vol dir que, fins a finals d’agost, el carrer de Carrera estarà tallat entre aquest passeig i el carrer de Vila i Vilà. A l’altra banda, fins al Paral·lel, el carrer de Carrera quedarà en atzucac. Al passeig de Montjuïc, aquestes obres també ocuparan el carril dret de pujada cap a la muntanya, així que aquest trànsit es desviarà pel carril esquerre i el de baixada, pel carrer de Palaudàries cap al Paral·lel.

El sobreeixidor és l’element de la xarxa de recollida d’aigües que garanteix que el nou col·lector no vessarà mai. Per tal de millorar el drenatge de la part baixa del Poble-sec, l’any 2013 es va projectar un gran col·lector al llarg del carrer de Vila i Vilà. La primera part es va construir llavors, aprofitant la reforma del Paral·lel. Les obres de la segona fase d’aquest projecte —entre Palaudàries i Carrera— van començar a finals de l’any passat (després d’algunes tasques de reconeixement que ja van obligar a obrir-hi una rasa al maig) i, fins a finals de 2019, s’encavalcaran amb les de la tercera fase, fins al passeig de Josep Carner. Aquest any també s’acabarà de reurbanitzar tot aquest tram del carrer de Vila i Vilà, que tindrà voreres més amples, enllumenat amb tecnologia led, arbres i mobiliari urbà nous. Les obres de la segona fase del col·lector i la reurbanització de tot el tram es van adjudicar per 5,58 milions d’euros.

A partir del maig, per completar aquesta reurbanització caldrà tallar també el darrer tram del carrer de Vila i Vilà, entre Carrera i Josep Carner. Mentrestant, aquest tram es manté obert, tot i que amb els carrils de serveis ocupats. També segueix tallat el carrer de Puig i Xoriguer, que no es podrà obrir fins al final de les obres, previst per al 31 de desembre de 2019.