Posem nom als nous equipaments del carrer de Roger

14/04/2021 - 17:32

Sants-Badal. El curs vinent entraran en funcionament el poliesportiu, l'escola bressol i l'espai familiar. Del 19 al 25 d'abril, el veïnat pot votar per escollir els noms d'aquests nous equipaments.

El curs vinent entraran en funcionament el poliesportiu, l'escola bressol i l'espai familiar al nou edifici d'equipaments municipals construït al carrer de Roger, al costat del nou CAP Roger. Del 19 al 25 d'abril, el veïnat pot votar per escollir el nom del poliesportiu i el de l'equipament de petita infància.

La nova escola bressol del barri de Sants-Badal obrirà portes el curs vinent amb set grups i 104 places. Ubicada a la planta baixa i una part del primer pis del nou edifici, ocuparà un total de 1.400 metres quadrats i oferirà el doble servei d’escola bressol i d’espai familiar, on els nens i nenes de menys de tres anys acudeixen setmanalment acompanyats de les famílies.

Per a aquest nou equipament de petita infància, els possibles noms proposats per la Comissió de Seguiment del Consell de Barri de Sants-Badal, el Consell Escolar de Sants-Montjuïc i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona són:

  • Roger, en referència al carrer on s’ubica la nova escola bressol.
  • Els Gats, per la colònia de gats que hi havia a l’espai on s’ha construït el nou edifici.
  • Dolors Batlle i Sunyer (1892-1982), mestra i directora de la secció de noies del Grup Escolar Lluís Vives. Durant la guerra es va fer càrrec de la direcció de tota l’escola, ubicada al mateix barri de Sants-Badal. Després de 1939 fou depurada pel nou règim franquista.
  • Joan Puig Elias (1898-1972), mestre i director del Consell de l’Escola Nova Unificada (CENU, 1936), el primer sistema educatiu de Catalunya. Continuador de l’obra de Francesc Ferrer i Guàrdia i les escoles racionalistes. Va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona i impulsava una revolució social basada en canvis pedagògics.

A sobre de l’escola bressol, amb accés independent des de la planta baixa, hi haurà el nou poliesportiu de dues pistes (PAV-2) del barri de Sants-Badal, amb més de 2.150 metres quadrats. Els noms proposats per la Comissió de Seguiment del Consell de Barri de Sants-Badal i el Consell d’Esports de Sants-Montjuïc són:

  • Sants-Badal, per identificar-lo amb el nom del barri on està ubicat.
  • El Refugi, en referència al refugi antiaeri 1513, construït al subsòl del carrer de Juan de Sada.
  • La Sagi, en referència a Anna Maria Martínez Sagi (1907-2000), poeta, sindicalista, periodista, feminista i atleta. Fundadora del primer club de dones treballadores de Barcelona, també va arribar a ser directiva del FC Barcelona i va impulsar l’organització de l’Olimpíada Popular del 1936. Com a esportista, va destacar en el llançament de javelina i també va practicar el tennis i l’esquí.

Els noms del poliesportiu i de l’escola bressol seran diferents i es triaran en dues votacions en línia que tindran lloc del 19 al 25 d’abril al web Decidim.Barcelona. Hi poden votar totes les persones de 14 anys o més empadronades a la ciutat de Barcelona, tot i que estan especialment cridades a fer-ho totes aquelles que visquin al barri de Sants-Badal o puguin arribar a ser usuàries d’aquests equipaments.