XXVIII Premis Sants-Montjuïc

18/12/2019 - 10:24

Premis. Ajuda’ns a decidir quina persona o entitat mereixen l’edició 2019. Tens temps fins al 23 de gener de 2020 per dir-hi la teva!

El certamen reconeix les persones o entitats que s'han destacat al llarg del darrer any per la seva tasca en benefici dels barris de Sants-Montjuïc.

Els Premis Sants-Montjuïc reconeixen els mèrits d’una persona, entitat o col·lectiu del districte de Sants-Montjuïc per la seva feina significativa en qualsevol dels àmbits següents: promoció de la vida associativa, música, lletres, arts plàstiques, arts escèniques, esports, animació sociocultural, promoció econòmica, mitjans de comunicació, projectes innovadors, promoció i/o recuperació de festes i tradicions, història dels barris del districte, contribució a la millora de la vida col·lectiva, a la cooperació i a la solidaritat.

S’atorgaran les modalitats següents:

  • Premi Sants-Montjuïc al reconeixement personal.
  • Premi Sants-Montjuïc al reconeixement col·lectiu.
  • Premi Sants-Montjuïc a la innovació, atorgat a una persona física o a una entitat.

La data límit per a la presentació de propostes és el 23 de gener de 2020.
Les propostes, per escrit i argumentades, es poden presentar presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del c. Creu Coberta, 104 (de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h, dijous fins a les 18.30 h) o bé mitjançant el correu electrònic premissantsmontjuic@bcn.cat.

Les propostes podran ser presentades per una entitat o un col·lectiu, o per una persona física. En aquest últim cas, la proposta estarà avalada per un mínim de 25 signatures. A les propostes, s’hi haurà d’annexar un currículum amb els mèrits de la persona, l’entitat o el col·lectiu proposat o proposada. En la modalitat d’innovació caldrà presentar en format digital una mostra de l’activitat realitzada que es considera mereixedora del premi.

El jurat dels Premis Sants-Montjuïc al reconeixement personal i col·lectiu estarà format per les persones membres del Consell Ciutadà, per la presidenta i pel regidor del Districte o les persones en qui deleguin.

En funció de la quantitat de propostes rebudes, el Districte tindrà la potestat de crear una Comissió Seleccionadora que s’encarregarà d’elegir els o les finalistes als premis. La comissió estarà formada per la presidenta i el regidor del Districte o les persones en qui deleguin; quatre persones de reconegut prestigi als barris del Districte i vinculades al món de la comunicació, les arts, la història, i/o el moviment associatiu; la directora de Serveis a les Persones i al Territori o la persona en qui delegui, amb veure però sense vot; la cap de Comunicació del Districte, amb veu però sense vot; i el conseller tècnic del Districte, amb veu però sense vot.

Per la seva banda, el jurat de la modalitat d’innovació estarà format per la presidenta i per la regidora del Districte o les persones en qui ho deleguin, una persona representant de les entitats de 2n grau de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, una persona representant de les entitats de Font de la Guatlla, una persona representant de les entitats del Poble-sec, una persona representant de les entitats de la Marina, un Director o directora d’una de les biblioteques del districte, un Director o directora d’una de les escoles del districte, una persona representant de les entitats d’economia social i solidària del districte, persones representants dels mitjans de comunicació del districte i la cap de Comunicació del Districte, amb veu però sense vot.

Els premis seran concedits per majoria. El jurat podrà declarar-los deserts. El veredicte serà inapel·lable.

Els premis consistiran en el lliurament d’un objecte representatiu del districte i en una dotació econòmica de 500 € per a la modalitat d’innovació.

El lliurament dels premis se celebrarà en un acte públic el 27 de febrer de 2020.