"Obrim carrers" de Sants i Creu Coberta

04/03/2020 - 18:17

Mobilitat. A partir d'aquest dissabte, el primer de cada mes el carrer de la Creu Coberta i el de Sants estaran tallats al trànsit entre les 16 i les 22 h perquè el veïnat hi passegi, faci activitats i en gaudeixi.

A partir d'aquest dissabte, el primer de cada mes el carrer de la Creu Coberta i el de Sants estaran tallats al trànsit entre les 16 i les 22 h perquè el veïnat hi passegi, faci activitats i en gaudeixi. L'avinguda que va des de la plaça d'Espanya fins al carrer d'Arizala s'incorpora a la iniciativa municipal "Obrim carrers": aquest dissabte a la tarda també estaran tallats el carrer Gran de Gràcia i la via Laietana, mentre que diumenge veurem tot el carrer d'Aragó sense cotxes fins a les 17 h.

La iniciativa vol mostrar els beneficis que suposa la pacificació dels carrers: millora la salut perquè redueix la contaminació, fomenta la vida a l’espai públic, promou la relació entre el veïnat, afavoreix els desplaçaments a peu i impulsa la mobilitat sostenible.

L’eix viari dels carrers de Sants i de la Creu Coberta esdevé aquest dissabte a la tarda un eix cívic, des del carrer d’Arizala fins a la plaça d’Espanya. Als extrems de tot aquest eix pacificat, rere la senyalització per als vehicles, hi haurà zones chill-out amb gandules per estirar-s’hi. Al llarg de l’avinguda podran fer cercaviles els Gegants de Sants i la Banda de Majorets del Triangle, i hi haurà un servei de préstec de bicicletes per a gent gran. Hi haurà diversos punts fixes de dinamització —a l’altura de la rambla de Badal, de la plaça de Sants i del carrer del 26 de Gener de 1641— amb les actuacions d’escoles de dansa, sessions gimnàstiques a l’aire lliure, bastoners, lectura de poemes, mostres d’art i de cultura índia. A més, aquest dissabte també hi trobareu un inflable, jocs infantils i tallers de pintura i de malabars, així com Sants 3 Ràdio i Ràdio Hostafrancs transmetent en directe. A les 19 h comença una ruta pel comerç històric d’Hostafrancs i durant tota la tarda podreu presentar les vostres propostes als Pressupostos participatius amb el suport d’un equip dinamitzador.

Moure’s pels carrers pacificats

La millor manera d’arribar fins als carrers de Sants i de la Creu Coberta dissabte a la tarda serà en metro [Hostafrancs i Plaça de Sants (L1), Badal (L5)] i de moure-s’hi, a peu. A partir de les 15 h, es modifica o limita el recorregut de cinc línies de bus:
• Les línies D20 i 52 circularan per l’avinguda de Madrid i els carrers de Numància, Tarragona i Comtes de Bell-lloc, fent-hi les parades corresponents.
• L’H10 no arribarà fins a la plaça de Sants sinó que girarà cua a la plaça de Joan Peiró.
• El bus 100 no entrarà a Consell de Cent sinó que baixarà pel carrer de Tarragona fins a la plaça d’Espanya.
• El V5 baixarà per l’avinguda de Madrid i els carrers de Numància i Tarragona fins a Consell de Cent, per on arribarà de nou fins al carrer del Moianès. En aquest tram farà fins a cinc parades.

Tots els vehicles podran travessar el carrer de Sants i la Creu Coberta pels següents encreuaments:
• Consell de Cent cap a Moianès.
• Olzinelles cap a pg. Sant Antoni i Galileu.
• Rambla de Badal, en ambdós sentits.
• Sugranyes cap a Portbou.
La resta d’encreuaments estaran tancats al pas de vehicles.

“Obrim carrers” es va posar en marxa l’1 de febrer al carrer Gran de Gràcia i a la via Laietana, que es van omplir de veïns i veïnes. Tindrà lloc el primer cap de setmana de cada mes i el nombre de carrers s’incrementarà progressivament fins a arribar a deu vies principals a finals de 2020. En els dos primers mesos d’aplicació de la mesura ja s’alliberaran 209.780 metres quadrats d’espai per a ús veïnal, i es calcula que el trànsit es reduirà en uns 100.000 vehicles.