Els consells de barri contribuiran a establir els projectes del mandat

04/02/2020 - 17:17

Participació. Les properes convocatòries d'aquests òrgans de participació configuraran el Programa d'Actuació del Districte per al mandat, i determinaran els projectes que s'incorporaran als pressupostos participatius.

Les properes convocatòries d'aquests òrgans de participació configuraran el Programa d'Actuació del Districte per al mandat, i determinaran els projectes que s'incorporaran als pressupostos participatius.

Els consells de barri són els òrgans de participació ciutadana on resoldre les qüestions que afecten directament als barris i les persones que hi viuen. Hi poden participar totes les persones que vulguin fer aportacions o demandes, i fan la funció de punt de trobada per millorar la qualitat de vida de la ciutat i augmentar la cohesió social.

Les sessions que es convoquen al febrer i al març de 2020 han de servir per fer totes les aportacions possibles al Programa d’Actuació del Districte (PAD) de Sants-Montjuïc i als Pressupostos Participatius, amb l’objectiu de configurar els objectius que marcaran el mandat i definir propostes de projectes a desenvolupar fins al 2023.

• Consell de Barri de Sants: dijous 13 de febrer, a les 18 h
Lloc: sala d’actes de Cotxeres de Sants (pl. Bonet i Muixí, 7)

• Consell de Barri de Sants-Badal: dijous 5 de març, a les 18 h
Lloc: Escola Sopeña (c. Violant d’Hongria Reina d’Aragó, 39-49)

• Consell de Barri d’Hostafrancs: dilluns 9 de març, a les 18 h
Lloc: Casinet d’Hostafrancs (c. Rector Triadó, 53)

• Consell de Barri de la Bordeta: dimarts 10 de març, a les 18 h
Lloc: sala d’actes de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) (Gran Via de les Corts Catalanes, 173-175)

• Consell de Barri de la Font de la Guatlla: dimecres 11 de març, a les 18 h
Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla (c. Rabí Rubèn, 24-26)

• Consell de Barri de la Marina: dimarts 17 de març, a les 18 h
Lloc: pendent de confirmar

• Debat amb el veïnat de la Marina del Prat Vermell: dimecres 18 de març, a les 18 h
Lloc: AV Eduard Aunós (c. Tortosa, 39)

• Consell de Barri del Poble-sec: dijous 19 de març, a les 18 h
Lloc: Escola Mossèn Jacint Verdaguer (c. Lleida, 32)

La participació, des de l’entorn més proper

Els consells de barri, espais de treball comú i de construcció col·lectiva, són òrgans de participació territorial per a totes les qüestions referents al barri, i tenen com a finalitat ser un canal de participació ciutadana en el desenvolupament de polítiques públiques de proximitat.

Estan presidits pel regidor del Districte, amb un vicepresident o vicepresidenta escollit entre el veïnat, i hi participen representants tant dels grups polítics del Consell de Districte com dels serveis, les entitats i les associacions amb seu a cada barri. Estan oberts a la participació individual de tota la ciutadania a través de convocatòries públiques.

En les seves sessions es debat sobre els plans, els projectes i les actuacions que tenen lloc al barri a partir de la informació i les opinions de totes les persones que hi assisteixen. Els acords i les propostes dels consells de barri es transmeten als òrgans pertinents de l’Ajuntament perquè hi donin resposta.