Konsulta'm +22: suport psicològic gratuït a la Casa del Mig

28/03/2022 - 19:43

Salut mental. El servei de suport psicològic gratuït per a majors de 22 anys arriba a Sants-Montjuïc: hi podeu acudir dimecres de 10 a 12 h i de 16.30 a 18.30 h a la Casa del Mig sense cita prèvia.

Konsulta'm +22, el servei de suport psicològic gratuït per a majors de 22 anys, ja ha arribat a Sants-Montjuïc. Hi podeu acudir tots els dimecres de 10 a 12 h i de 16.30 a 18.30 h a la Casa del Mig de l'Espanya Industrial (c. Muntadas, 5, planta baixa, la primera porta a la dreta). Per accedir-hi no es requereix derivació. De fet, tampoc no és imprescindible la cita prèvia, tot i que podeu contactar-hi abans tant per telèfon (662 92 70 53​) com per correu electrònic.

Konsulta’m +22 detecta i atén, de manera preventiva, el patiment psicològic i els problemes de salut mental de la població. El servei també assessora en temes de salut mental a professionals que treballen des del teixit comunitari. En cadascun d’aquests espais s’ofereixen diversos tipus d’atencions: suport, detecció, orientació, acompanyament i derivació, si escau. Si es detecta que una persona necessita una valoració clínica o un diagnòstic i tractament farmacològic o psicoterapèutic, es deriva al seu centre de salut mental d’adults (CSMA) de referència.

El servei s’està desplegant aquest any a sis districtes de la ciutat, els que tenen més desigualtat social i on es registren pitjors indicadors de salut mental: Sant Martí, Sant Andreu, Nou Barris, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella. S’hi atén un dia a la setmana en un casal o un espai de proximitat accessible.

L’espai Konsulta’m +22 es basa en l’èxit del seu predecessor, el Konsulta’m, destinat a joves d’entre 12 i 22 anys, que es va desplegar a partir de l’any 2018, i que a data d’avui té 11 dispositius en marxa a tota la ciutat. A Sants-Montjuïc, les persones d’entre 12 i 22 anys poden acudir també els dimecres, de 15 a 19 h, a l’Espai Química Joves (la Marina) o al Centre Cívic el Sortidor (el Poble-sec). Tots aquests serveis formen part del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, que té com a prioritat atendre la població infantil, adolescent i adulta jove de la ciutat de Barcelona per reduir la prevalença de trastorns mentals. Concretament, el Konsulta’m +22 també dona resposta a un dels reptes de la mesura de govern del Pla de xoc en salut mental de Barcelona.