Radars contra la solitud de la gent gran

04/07/2018 - 20:18

Marina. Veïnat, comerços, farmàcies, serveis i entitats col·laborem per prevenir situacions d'aïllament de persones grans al barri. Dijous 12 a les 12 h a l'Espai Bàrkeno.

El barri detecta les persones grans que hi viuen soles i les ajuda si tenen qualsevol problema. És el principi del treball en xarxa del projecte Radars, que funciona des de fa anys en altres barris de Barcelona i enguany ha arribat a la Marina. Veïnat, comerços, farmàcies, serveis i entitats col·laboren per prevenir situacions d'aïllament de persones grans. I tu també pots col·laborar-hi com a voluntari/a.

Si t’interessa, vine dijous 12 de juliol a les 12 h a l’Espai Bàrkeno i participa a la primera reunió de la Taula Radars de la Marina, que marcarà l’estratègia per trencar amb la solitud de les persones grans del teu entorn.

L’objectiu compartit és lluitar activament contra la solitud no desitjada de les persones grans que han decidit seguir vivint als seus domicilis. Per fer-ho, el primer que cal és saber qui són i on viuen aquestes persones. En aquesta tasca, cal la col·laboració de tot el veïnat, recuperant una mica de l’esperit comunitari que hi ha als pobles. Només cal estar una mica atent a les necessitats de les persones grans i, si en coneixes alguna que pateixi solitud o alguna situació de risc, fer de radar i contactar directament amb radarsgentgran@bcn.cat o telefonant al 93 619 73 11.

Si pots implicar-t’hi una mica més, el projecte Radars també necessita voluntaris i voluntàries que en facin difusió, tant a festes o esdeveniments del barri com a equipaments, serveis i comerços. I trucades periòdiques de companyia i vinculació. O acompanyament a persones grans perquè vagin a les activitats que fan trimestralment les entitats i serveis del barri. Contribuir a estendre aquesta mirada sensible i respectuosa envers la gent gran està també a la teva mà!