Rebuig frontal al CIE de la Zona Franca

25/10/2016 - 17:21

Immigració. L’Ajuntament té la intenció d’emetre una ordre de precinte del centre i el Consell Municipal d’Immigració ha elaborat un manifest en què en demana el tancament.

L’Ajuntament presentarà properament una ordre de precinte del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) per manca de llicència d’activitat. Aquesta ordre arriba després que el consistori presentés una ordre de cessament al juliol que, com que no ha estat recorreguda pel Ministeri de l’Interior, ara ja és ferma. A això ara se suma el manifest elaborat des del Consell Municipal d’Immigració, que integra més de quaranta entitats de la ciutat.

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha explicat: “Ara estem recopilant un conjunt d’informes que han d’acreditar les possibles conseqüències que l’incompliment de la normativa pot tenir en la seguretat de les persones i, un cop el tinguem, procedirem a emetre l’ordre de precinte.” Es tracta d’un tràmit que, segons Asens, es podria materialitzar en unes setmanes. I si el Ministeri incompleix també aquesta ordre, l’Ajuntament iniciarà la via judicial.

Manifest pel tancament del CIE

El Consell Municipal d’Immigració també ha volgut mostrar el rebuig a l’existència del CIE i n’ha demanat el tancament en un manifest. En el document, les entitats que formen part del Consell deixen clar que la “mera existència viola drets i llibertats bàsiques”, i entre altres consideracions destaquen: “Les detencions de persones per l’únic fet de no tenir papers generen racisme.”

El manifest, doncs, acaba exigint el tancament del CIE de la Zona Franca i de la resta de centres d’Espanya, la fi dels vols de deportació i la derogació immediata de la Directiva Europea de Retorn, entre altres.