Residències artístiques al Graner

25/11/2019 - 13:32

Cultura. El Graner, centre de creació de dansa i arts vives, convoca les beques per a residències artístiques al centre durant el 2020. Termini de presentació: 13 de desembre.

El Graner, centre de creació de dansa i arts vives, convoca les beques per a residències artístiques al centre durant el 2020 en quatre modalitats: artistes associats/des, residències de creació, artistes emergents i residències de recerca. La convocatòria es tanca el 13 de desembre a mitjanit i es preveu la resolució abans el 24 de desembre.

El Graner és un centre de creació i investigació sobre el llenguatge del cos i el moviment dins del programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona i que està gestionat pel Mercat de les Flors, amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC) i l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa de Catalunya (ACPDC). El Graner actua en base a diferents línies de treball per incidir en el teixit creatiu des de diferents contextos: creació, internacionalització, pensament, educació i projectes amb la comunitat. En base a aquestes línies d’actuació, acull artistes en residència, desenvolupa projectes de cooperació artística amb altres agents culturals, projectes educatius i promou la integració de l’espai al barri de la Marina.

Programes de suport a la creació amb convocatòria oberta:

Artista associat/da (2020/2021): modalitat adreçada a artistes que tinguin un projecte de creació, en fase d’investigació o producció, i vulguin establir un diàleg de proximitat amb el territori o tinguin base a Catalunya. Una plaça amb una dotació econòmica de 6.900 € l’any 2020 (i 6.900 € més el 2021, sotmès a l’existència de crèdit adequat i suficient).

Residències de creació: artistes i col·lectius d’àmbit local, nacional i internacional, que treballin en les àrees de la dansa contemporània i les arts vives, que es trobin desenvolupant projectes en fase de producció. Quatre places amb una dotació de 3.500 € l’any 2020.

Artistes emergents: artistes i col·lectius amb base a Catalunya en una etapa inicial de la seva activitat professional, amb un màxim de dues peces llargues estrenades i que estiguin desenvolupant projectes de creació o investigació vinculats a la dansa contemporània i les arts vives. L’objectiu és facilitar a l’artista o col·lectiu seleccionat suport i acompanyament especialitzat, atenent les necessitats específiques del procés de creació proposat, en col·laboració amb Can Gassol (Mataró). Dues places amb una dotació de 1.700 € l’any 2020.

Ja hi ha disponible un esborrany de les bases del que serà la convocatòria del Graner per a les residències de 2020. Per raons de terminis i calendari, està previst que la convocatòria oficial es faci pública el 4 de desembre, data en la qual s’activarà el link per enviar les sol·licituds al web del Mercat de les Flors. Mentrestant, podeu llegir les bases i preparar tota la documentació i el contingut necessaris per enviar la sol·licitud tan bon punt el termini de presentació estigui obert.