En marxa el servei de recollida de mobles i trastos vells

16/05/2020 - 11:43

Residus. Dilluns 18 de maig es reprèn el servei de recollida de residus voluminosos. Cada carrer té assignat un dia a la setmana.

Dilluns 18 de maig es reprèn a tota la ciutat el servei de recollida de residus voluminosos. Cada carrer de Barcelona té assignat un dia de la setmana en què es poden baixar al carrer els mobles i estris domèstics vells perquè els equips de neteja en facin la recollida.

El dia assignat es podrà consultar al portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. Aquests mobles i trastos vells es poden baixar al carrer el mateix dia entre les 20 i les 22 hores. Han de deixar-se a la vorera, sense molestar el pas de vianants i el més a prop possible de la calçada per no obstaculitzar la línia de la façana. No es pot deixar runa, escombraries, roba, vidres ni electrodomèstics. Aquests residus de mida més gran es poden portar als punts verds de zona (deixalleria de Montjuïc), que estan oberts de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i dissabte i diumenge de 9.15 a 12.45 hores. De moment no es restableix el servei de recollida de mobles i trastos vells sota petició a la porta de casa, només el del dia fixat a peu de carrer.

Els serveis de neteja de la ciutat s’estan ampliant d’acord amb les activitats que la ciutadania pot fer en les diferents fases de desescalada. Des de dilluns passat, els equips de neteja de carrers s’han ampliat fins al 66%, s’ha reprès el servei de neteja de pintades al 50% i han reobert els punts verds en horari de matí.

Durant el confinament, els residus domèstics a la ciutat de Barcelona han baixat un 9%, mentre que la recollida de circuits comercials ha baixat un 46% en consonància amb la reducció de l’activitat comercial. Pel que fa a les fraccions de recollida, l’orgànica i la resta han disminuït, un 5% i un 13% respectivament, mentre que s’ha registrat un increment de paper-cartró (+5%) i dels envasos (+9%). El vidre domèstic s’ha mantingut als nivells habituals.