Tercera edició dels premis Barcelona Restauració

14/10/2019 - 11:19

Restauració. Aquests guardons premien els establiments de restauració de la ciutat que hagin destacat durant el 2019 pels valors de la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat o la innovació.

Els premis Restauració de Barcelona són una cita ineludible per al sector de la restauració de la ciutat. Aquest any, celebren la tercera edició!

Els restaurants de barri són una part essencial de la vida popular. Més de 10.000 comerços a Barcelona esdevenen punts quotidians de trobada i oci, de reunió o simplement espais per al plaer gastronòmic. Per destacar aquells que treballin amb els valors de la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat o la innovació, l’Ajuntament de Barcelona ha convocat una nova edició dels premis Barcelona Restauració. Així doncs, si coneixeu algun restaurant que destaqui pels seus valors o porteu un comerç de restauració, us podeu presentar fent clic aquí fins al proper 15 de novembre!

Posar en valor la tasca dels restaurants de barri

Els premis Barcelona Restauració volen posar en valor la funció social i comercial dels restaurants de barri i difondre la gran oferta gastronòmica de qualitat i sostenible existent a la ciutat, destacant-ne la de qualitat arrelada al territori, i el fet de treballar amb productes de proximitat, saludables, i desplegar bones pràctiques sostenibles. Després de dues edicions amb un gran èxit de participació i de ressò mediàtic (descobriu com van anar la primera i la segona), se’n presenta una de tercera amb les categories següents:

  • Qualitat gastronòmica. Es fixa en el recorregut gastronòmic avalat pels clients del barri i les seves institucions, així com l’ús de proximitat amb alt valor qualitatiu i l’especialització en una proposta gastronòmica única a la ciutat.
  • Integració al barri. Valora la identificació del restaurant amb les particularitats de l’entorn; que, com a espai, fomenti la sociabilitat i creació de riquesa cultural i social a la zona. 
  • Innovació. Reconeix els restaurants que utilitzin tècniques innovadores en la proposta gastronòmica i que destaquin en la singularitat del local, tant per l’originalitat com per la trajectòria històrica. 

A més, sota el criteri del jurat dels premis Barcelona Restauració, es poden atorgar, a banda de les tres modalitats, dues distincions addicionals entre tots els restaurants finalistes no premiats. En primer lloc, el Premi a la Sostenibilitat, que vol destacar alguna bona pràctica vinculada als principis de sostenibilitat i economia circular. En segon lloc, el jurat podrà concedir una Menció honorífica especial a algun dels finalistes per la seva contribució excepcional a l’hora de posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps.

Requisits per optar als premis

Poden presentar-hi propostes els membres de la comissió de candidatures de cada districte, les associacions de comerciants, les de veïns, les entitats i associacions sense afany de lucre del sector de la restauració i, per descomptat, els mateixos establiments de restauració. Si voleu saber més informació, feu clic aquí i accediu a les bases dels premis o, si ho teniu clar, ompliu el formulari de participació. I compte: la data límit per fer-ho és divendres 15 de novembre

Si teniu el vostre restaurant de referència en ment, participeu i reimpulseu, amb aquesta nova convocatòria, el comerç de proximitat de Barcelona!