El Punt Multimèdia FAB cerca artista "maker" en residència

12/02/2020 - 14:38

Art i tecnologia. Fins al 24 de febrer et pots presentar a La Roda, la primera convocatòria adreçada a joves creadors per desenvolupar un projecte d’art i tecnologia.

Fins al 24 de febrer et pots presentar a La Roda, la primera convocatòria del FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia adreçada a joves creadors per desenvolupar un projecte d’art i tecnologia. Amb aquest propòsit, es preveu una residència al Made Makerspace de Barcelona, una dotació econòmica de suport a la creació, l’ús de la infraestructura tecnològica del FAB Casa del Mig i la realització d’una exposició al mateix Punt Multimèdia al final de l’estada.

Poden presentar-s’hi, de manera individual o col·lectiva, tots aquells artistes que compleixin, com a màxim, 35 anys durant l’any 2020. Per participar-hi, envia digitalment el dossier de sol·licitud en un sol arxiu en format PDF, a l’adreça laroda@puntmultimedia.org. El dossier ha de contenir:

 1. Títol del projecte.
 2. Descripció (de què tracta conceptualment el projecte, quina tècnica s’utilitzarà, esbossos i imatges).
 3. Necessitats tècniques (què es preveu utilitzar com a eines, tècniques, etc.)
 4. Adaptació a l’espai (segons les dimensions de l’espai expositiu, explicar com es preveu mostrar el projecte a la sala, on a més de l’obra es poden mostrar imatges del procés de creació, vídeos…)
 5. Currículum artístic (una sola pàgina amb la trajectòria més rellevant i enllaços al portfoli digital).
 6. Fotocòpia del DNI o passaport

Què es valora?

Es valoraran positivament els projectes que presentin els següents criteris:

 • El concepte del projecte és innovador i resulta d’interès per la comunitat artística i tecnològica (2 punts).
 • El discurs s’emmarca en una perspectiva contemporània de la creació, és a dir, reflexiona i assumeix reptes que es plantegen des del món actual (3 punts).
 • Les tècniques del projecte estan vinculades a la línia de treball del FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia, és a dir, impressió 3D, tall làser, vinil, esperit maker i DIY, programació, robòtica, electrònica, multimèdia o edició digital d’imatge (3 punts).
 • El projecte té en compte l’espai expositiu i s’adapta bé a la sala (1 punt).
 • El projecte és viable i s’ajusta a la temporalitat i al pressupost de la convocatòria (1 punt).

Una de les línies de treball del FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia és la promoció de la tecnologia i el vincle entre aquesta amb l’art i la creació, de manera que l’objectiu d’aquesta convocatòria és recolzar els joves creadors i creadores que treballen amb mitjans tecnològics. Per això, l’organització seleccionarà un dels projectes presentats, que comptarà amb 250 € de suport a la producció en concepte de despeses de material, i un espai de treball compartit per a realitzar una residència de quatre mesos a l’espai Made Barcelona. L’organització també es compromet a fer seguiment del projecte seleccionat, donar suport a la difusió i facilitar les necessitats tècniques del muntatge, per realitzar finalment una exposició.

Per resoldre dubtes sobre com realitzar el dossier, els criteris de valoració o qualsevol altra qüestió relacionada amb aquesta convocatòria, podeu contactar directament amb el FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia al correu electrònic esmentat o bé presencialment a la Casa del Mig:
Parc de l’Espanya Industrial
Carrer de Muntadas, 1-5
De dilluns a divendres de 17 a 21.30 h i dissabtes de 10 a 14 h
Tel. 93 291 42 62