Construcció del nou edifici d'equipaments al carrer de Roger

03/04/2019 - 18:00

Sants-Badal. Amb una superfície total de 3.557 metres quadrats, el nou edifici acollirà una escola bressol, un espai familiar i un poliesportiu de dues pistes.

El 8 d'abril de 2019 arrenquen les obres de construcció del nou edifici d'equipaments al carrer de Roger, 48-64. Es preveu que estigui enllestit en 16 mesos, o sigui, a l'octubre de 2020. El nou edifici públic acollirà una escola bressol, un espai familiar i un poliesportiu de dues pistes, que solucionaran la manca greu de serveis públics al barri de Sants-Badal. El cost total del projecte serà d'uns nou milions d'euros.

El carrer de Roger esdevindrà el nou pol d’equipaments de Sants-Badal. A la cantonada amb el carrer de Juan de Sada ja està acabat i a punt per començar a funcionar el nou ambulatori del barri, que substitueix el que es va haver de tancar al carrer de Carreras i Candi pel mal estat de les instal·lacions.

Just al costat, separat per un passatge que donarà accés a l’interior de l’illa, ara es comença a construir un nou edifici municipal que acollirà tres equipaments: una escola bressol, un espai familiar i un poliesportiu. L’escola bressol i l’espai familiar ocuparan 1.392 metres quadrats a la planta baixa i el primer pis. A sobre hi haurà el poliesportiu de dues pistes (PAV-2), amb accés independent a la planta baixa i un total de 2.165 metres quadrats.

L’edifici ha estat dissenyat per l’arquitecte Alfonso de Luna, guanyador del concurs convocat a finals de 2016, amb el projecte titulat Recosint el barri. L’escola bressol incorpora una concepció innovadora dels espais: es preveu que les aules es puguin obrir entre elles per generar espais comunicats o continus. També tindrà un pati exterior delimitat de l’interior de l’illa.

El projecte executiu de l’obra també inclou la urbanització dels 230 metres quadrats del passatge adjacent, dotant-lo de mobiliari urbà, enllumenat i pavimentació en plataforma única. Es prendran totes les mesures possible per minimitzar les molèsties que aquestes obres, amb una durada prevista de 16 mesos, puguin ocasionar al veïnat.